Teknoloji

Yahoo’yu satın almayı düşünen Microsoft gizlilik anlaşması imzaladı

Microsoft’un problemli Yahoo’yu satın alma hevesi yeniden canlandı gibi görünüyor. New York Times’ın konuyla ilgili bir kaynaktan aldığı bilgilere göre Microsoft Yahoo ile bir gizlilik anlaşması imzaladı ve Yahoo’ya göz diken Silver Lake, TPG Capital gibi risk sermaya şirketleri ve diğerlerinin arasına katıldı.

Yahoo’nun satın alınması Microsoft’un mevcut arama ve reklam anlaşmalarının garanti altına alınması anlamına geliyor. Yahoo şu anda Microsoft’un arama motoru Bing’i birincil arama servisi olarak kullanıyor. Aslında Microsoft’un Yahoo’ya olan ilgisi yeni değil. Şirket 2008 yılında 47.5 milyar dolarlık bir teklif yapmış, ancak sonrasında satın alma teklifi bir iş ortaklığı anlaşmasına dönüşmüştü. Yahoo’nun satılacağına dair söylentilerin başlamasının ardından görüşmelerin yeniden canlandığı dile getiriliyordu.

Yahoo ile ilgilenen bir diğer kuruluş olan TPG de gizlilik anlaşması imzaladı, ancak bu şirket Yahoo’nun tamamını satın almak yerine ona yatırım yapmayı düşünüyor. Yahoo’nun yüzde 40 hisseye sahip olduğu Alibaba grubu da Yahoo’ya teklif verenler arasında yer alıyor, ancak bu kuruluş henüz bir gizlilik anlaşması imzalamış değil.

Yahoo eski CEO’su Carol Bartz‘ı geçtiğimiz eylül ayında kovduktan sonra satış opsiyonlarını ciddi ciddi değerlendirmeye başlamıştı.

İlgili – CBS

İLGİLİ HABERLER