Manşetler

Yahoo’nun yönetim kurulu Tumblr’ın satın alınmasına onay verdi

Yahoo’nun Tumblr’ı satın alacağına dair haberler bu haftasonuna girilirken gündeme bomba gibi düşmüştü. Yarın düzenlenecek olan basın toplantısında CEO Marissa Mayer’ın bu satın almayı ilân etmesi bekleniyor, ancak bundan önce Yahoo yönetim kurulunun bugün bir toplantı gerçekleştirip satın alma kararını görüşeceği belirtiliyordu.

yahoo-tumblr-190513

The Wall Street Journal tarafından geçilen habere göre Yahoo’nun yönetim kurulu 1.1 milyar dolarlık nakit para karşılığı varılan anlaşmayı onayladı. Tumblr’ın da anlaşma şartlarını kabul ettiğini göz önünde bulundurursak, Mayer’ın yarın kamuoyunun karşısına çıkıp bu önemli satın almayı duyurması için herhangi bir engel kalmamış demektir.

Yahoo’nun söz konusu basın toplantısı yarın öğleden sonra yerel saatle 4’te başlayacak, bu bizim zaman dilimimize göre de akşam saat 11’e denk geliyor. Toplantıda duyurlması beklenen bu milyar dolarlık satın alma her iki tarafın da yararına olabilir gibi görünüyor. Yahoo bu sayede Tumblr’ın sahip olduğu genç kitleye bir şekilde dokunmuş olacak. Tumblr da bugünlere gelmesine yardımcı olan yatırımcılara giriştikleri işin karşılığını verecek.

İlgili >> Twitter (The Wall Street Journal), AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER