Teknoloji

Yahoo’nun “yeniden yapılanma” gerekçesiyle işten çıkarmalar yaptığı söyleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yahoo-logo-280514

Yahoo’nun pek çok biriminde işten çıkarmalara gittiği öne sürüldü. Şirketin bu yönde açıklanmış bir kararı olmaması nedeniyle iddialar duyan herkesi şaşırtırken, işten çıkartılan Yahoo çalışanlarının da benzer bir şaşkınlık yaşadığı belirtildi.

Kaynaklar Yahoo’nun yeniden yapılanma gerekçesiyle böyle bir yol seçtiğini ifade ederken, şirketin yeniden yapılanma planının detayları henüz bilinmiyor. Bazı ürün müdürlerinin ve tasarımcıların işten çıkarıldığı, mühendis kadrosunda ise şu an için bir işten çıkarma gerçekleştirilmediği söyleniyor.

Business Insider’da yer alan haberde Yahoo’nun işten çıkarmaları tasarruf amacıyla gerçekleştirmediği ve temel motivasyonun yeniden yapılanma olduğu bilgisi yer alıyor. Şirketin yollarını ayırdığı çalışanlarına da yeniden yapılanma gerekçesini sunduğu iddia ediliyor.

Yahoo’nun işten çıkardığı çalışanlarına 2014’e ait yıl sonu primlerini ödemediği, ancak iki aylık maaşlarını hesaplarına yatıracağı belirtildi. Şirketten işten çıkarma iddialarına ve yeniden yapılandırma planına ilişkin bir açıklama gelmedi.

İLGİLİ HABERLER