Teknoloji

Yahoo yeni logo ile daha ölmediğinin mesajını veriyor

yahoo mail

Yahoo eski popülaritesinden çok uzakta. İnternet servisi uzun süredir sessiz gibi görünse de, tamamen oyun dışı kalmadı. Son olarak kendisini herkese hatırlatacak bir adım attı ve yeni logo ile yepyeni bir başlangıç yapıyor.

Yeni Yahoo logosu özel olarak seçilmiş yeni bir mor renk tonuyla geliyor. Şirketin verdiği mesaj da anlamlı: “Hala varız ve bir şekilde ölmekte olan bir meşe ağacının çürümüş, oyuk bir kabuğu gibi batırılmadık!”

Yeni logo son zamanlarda başını sıkıntılardan kurtaramayan şirket için yeni bir başlangıç gibi görünüyor. Citibank ve bazı şirketler için de logo tasarımları yapan Pentagram adlı şirket tarafından tasarlanan yeni Yahoo logosu, şirketin 2013’te gerçekleştirdiği ve o zamanki CEO’su Marissa Mayer’ın öncülük ettiği büyük yenilemenin arkasından gerçekleştirilen ilk tasarım değişikliği oldu.

Yeni logo 2013 tasarımınının kişiliğini taşımıyor. Küçük harfler, sans-serif yazı tipi gibi özellikleriyle daha yola yeni çıkmış bir girişimin logosunun niteliklerini taşıyor. Ayırt edici tek faktör olarak Yahoo’nun simgesel ünlem işaretini gösterebiliriz. Bu işaret şimdi logonun diğer kısmına göre daha fazla dikkat çekiyor. Pentagram, “y” ve “!” karakterlerinin 22.5 derecelik açıyla durduğunu, ileri doğru verilen eğimin de momentum ve heyecan hislerini yansıttığını kaydetti.

yahoo yeni tasarım

Yahoo Mail uygulaması da yenilendi

On yıl boyunca kaybettiği ilginin ardından Yahoo, 2010’ların başlarında yeni bir CEO ile kendisini yeniden yaratmaya girişmişti. Tumblr ve Flickr gibi şirketleri satın almış, orijinal TV programlarıyla Apple ve Disney gibi şirketlerden erken davranmıştı. Ne var ki, Marissa Mayer’ın değişiklikleri şirketi kurtarmaya yetmedi. Tumblr ve Flickr‘ın artık yeni sahipleri var. TV ve haber tarafındaki girişimler yarım kaldı. Yahoo’nun kendisi de Verizon’a satıldı. Şirket son zamanlarda başarıları ve ürünlerinden daha çok satışlar ve skandallarla teknoloji dünyasında gündem oldu.

Yeni logonun yanı sıra, Yahoo amiral gemisi ürünü Yahoo Mail uygulamasının güncellenmiş versiyonunu duyurdu. Yeni uygulama ekler, fırsatlar ve “Grocery View” adını taşıyan ve yakınlardaki market indirimlerini gösteren bir özelliğin de bulunduğu özel sekmeleri sunuyor. Sonuncu özelliğin Türkiye’de çalıştığını tahmin etmiyoruz. Bu arada tek bir tıklatmayla abonelikten çıkma seçeneği de bulunuyor. Ayrıca yeni logoyla uyumlu tasarım değişiklikleri de sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER