Teknoloji

Yahoo yeni hava durumu ve e-posta uygulamalarını yayınladı

Mobil pazarında daha güçlü bir biçimde varolmak isteyen Yahoo, bu doğrultudaki çalışmaları kapsamında iki yeni uygulama yayınladı. Hava durumu uygulaması olan Yahoo Weather iPhone için, e-posta uygulaması Yahoo Mail ise iPad ve Android tabletler için yayınlandı. Yahoo Weather şirketin yayınladığı ilk hava durumu uygulaması olurken, Mail uygulaması da ilk kez tabletler için özelleştirildi.

yahoo-hava-durumu-iphone-uygulama-180413

Hava durumu uygulaması daha ilk bakışta kullanıcıyı olumlu yönde etkilemeyi başarıyor. Bu olumlu izlenimdeki aslan payı ise hiç kuşkusuz uygulamanın Flickr entegrasyonuna ait. Kullanıcılar Yahoo Weather uygulamasında herhangi bir yerin hava durumunu kontrol ederken fonda o noktada çekilmiş ve Flickr üzerinden paylaşılan fotoğraflar eşlik ediyor. Bu işbirliğinin sonucunda ortaya görsel olarak etkileyici bir arayüz çıkıyor. Gösterilen fotoğrafların zaman ve hava durumuna uygun olduğunu belirtmekte fayda var.

Bir süredir akıllı telefonlarda kullanılan e-posta uygulaması Yahoo Mail ise iPad ve Android tabletler için optimize edildi. Mail uygulamasının dijital bir dergi gibi görünmesini istediklerini söyleyen Yahoo yetkilileri, bunun için uygulamada klasör, düğme ve sekme kullanmadıklarını belirttiler. Yahoo’nun yeni uygulamaları iTunes App Store ve Google Play’de yayınlandı.

İlgili >> Yahoo Weather (iTunes App Store), Yahoo Mail (iTunes App Store), Yahoo Mail (Google Play), Flickr, Yahoo Mail Blog

İLGİLİ HABERLER