Teknoloji

Yahoo yeni CEO’sunu buldu: Scott Thompson

Geçtiğimiz aylarda eski CEO’su Carol Bartz’ı kovan ve yönetimi geçici olarak Tim Morse’a veren Yahoo’nun yönetim kurulu aradığı yeni CEO’yu buldu. Eski PayPal CEO’su Scott Thompson Yahoo’nun yeni tepe yöneticisi olarak atandı. Yahoo’dan yapılan açıklamada Thompson’ın çekirdek işlere odaklanacağı, görev tanımının içinde özel yatırımlara veya eldeki malların değerlendirilmesine dair kararların alınmasının da yer alacağı belirtildi. Yani, Thompson fırtınaya yakalanmış şirketi sakin sulara bir şekilde çıkarmaya çalışacak.

Yahoo Yönetim Kurulu Thompson’ın PayPal’daki ışığının bir kısmını kendisiyle birlikte getirmesini umut ediyor. Thompson PayPal’ın başındayken kullanıcı sayısını iki katına çıkarmış, gelirleri ise 4 milyar dolar barajının ötesine geçirmeyi başarmıştı. Thompson’ın PayPal’daki geçmişi parlak olsa da, zor durumda olan Yahoo’da kendisini oldukça zorlu bir mücadele bekliyor. Mevcut durumda 700 milyon civarında bir kullanıcı kitlesine sahip olduğu belirtilen Yahoo yine de mevcut ekosistemde kendisine uygun bir yer bulmakta zorlanıyor. Thompson rekabetle ilgili olarak, hızın önemli olduğunu, ancak acelecilik ve dikkatlilik arasında uygun bir denge kurarak hem önümüzdeki fırsatlara hem de rekabetin zorluklarına girişeceğiz diye konuştu.

Thompson önümüzdeki haftadan itibaren Yahoo’daki koltuğuna oturacak. Tim Morse da mâli işler üst yöneticiliği görevine geri dönecek.

İlgili – Yahoo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER