Teknoloji

Yahoo yeni CEO’sunu buldu: Carol Bartz

yahoo_bartzYahoo yaptığı bir açıklamayla Autodesk şirketinin eski CEO’su Carol Bartz’ın CEO’luk görevine atandığını duyurduğu. Şirketin eski CEO’su, aynı zamanda kurucusu olan Jerry Yang görevi bırakacağını birkaç ay önce açıklamıştı. Yahoo bir süredir CEO arayışı içerisindeydi. Bu değişimle birlikte Microsoft ile yapılan pazarlıkların tekrar başlaması bekleniyor. Ancak Microsoft satın almaya hâla soğuk bakıyor.

Eski CEO Yang Microsoft’un Yahoo’ya geçen sene yaptığı 47.5 milyar $’lık satın alma teklifini reddettiği için oldukça ağır bir şekilde eleştirilmişti. İlginç olan ise, Microsoft’un son günlerde eski bir Yahoo çalışanı olan Qi Lu’yu Çevrimiçi Servisler Grubu’nun başına ataması. Lu yazılım devinin Windows Live ile ilgili  çevrimiçi arama ve reklam projelerini yönetecek.

Bartz piyasada Autodesk’te elde ettiği başarılarla tanınıyor. Bu şirkette çalıştığı 14 yıl içerisinde şirketin gelirlerini 300 milyon $’dan 1.5 milyar $’a taşıdı. Ayrıca şirketin hisse değerlerinin yıllık ortalama %20 kâr getirecek şekilde bir fiyatta tutunmasını sağladı. Bartz daha önce Sun Microsystems, Digital Equipment Corporation ve 3M gibi teknoloji şirketlerinde görev yapmıştı.

İlgili Haber – Electronista

İLGİLİ HABERLER