Teknoloji

Yahoo veri grafikleme şirketi Vizify’ı satın aldı

Yine Yahoo yine bir satın alma… Marissa Mayer’ın CEO koltuğuna oturmasının ardından irili ufaklı birçok şirketi bünyesine katan Yahoo’nun son hamlesi Vizify oldu.

vizify-yahoo-060314

Vizify çeşitli kaynaklardan elde ettiği istatistiksel bilgi ve verileri görsel açıdan çekici ve interaktif infografiklere çeviren bir şirket olarak faaliyet gösteriyordu. Şirket, satın almayı web sitesinde yayınladığı bir bilgi notuyla duyurdu.

2011 yılından beri faaliyette olan Vizify, geçen yazdan beri Yahoo ile pazarlık yürütüyormuş. Satın alma anlaşmasına göre Vizify kepenkleri indirecek ve tüm dikkatini Yahoo’nun işlerine yoğunlaştıracak. Ne var ki, Vizify Yahoo’da verilerin görselleştirilmesiyle ilgili olarak hangi projelere katkı sağlayacağı hakkında bir açıklama yapmıyor.

Artık Vizify yeni üye kaydı almıyor veya yeni bir hizmet satın alımı gerçekleştirilemiyor. Herhangi bir servis için para ödemiş olan müşterilere geri ödeme yapılacak, Premium kullanıcılara Vizify üzerinden kaydettikleri herhangi bir alan adının sahipliğini nasıl üstlerine alacakları noktasında da yardımda bulunulacak. Bio sahipleri de 4 Eylül tarihine kadar mevcut bio arşivlerinin kaydını alma imkanına sahip olacak.

İlgili >> The Wall Street Journal, Vizify

İLGİLİ HABERLER