Teknoloji

Yahoo veri merkezlerinden gelen trafiği şifrelemeye başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD’nin veri trafiğini izleme konusundaki uygulamalarında reforma gitmesini talep eden şirketlerden biri olan Yahoo, yönettiği veriyi koruma adına ekstra güvenlik önlemleri aldı. Şirket yaptığı açıklamada bu haftanın başından itibaren veri merkezlerinden gelen trafiği şifrelemeye başladığını, önümüzdeki dönemde Yahoo Messenger gibi servislerinden gelen trafiği de şifreleyeceğini duyurdu.

yahoo-yeni-logo-050913

Yahoo’nun Bilgi Güvenliği Şefi Alex Stamos, geride kalan aylarca yüzlerce Yahoo çalışanının kullanıcılara daha güvenli bir ortam sunmak için uzun süren mesailer yaptığını ve şu anda geldikleri noktayı daha da ileriye taşımak istediklerini belirtti. Stamos nihai amaçlarının tüm platformu tüm kullanıcılar için varsayılan olarak şifrelemek olduğunu dile getirdi. Yahoo’daki görevine üç hafta önce başlayan Stamos, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) adını açıkça anmasa da, bu önlemlerin alınmasında NSA faaliyetlerinin ortaya çıkmasının önemli bir rol oynadığını ima etti.

Yahoo geçtiğimiz aralık ayında aralarında Facebook, Google ve Apple’ın da bulunduğu toplam 8 şirketle birlikte ABD hükümetine NSA ile ilgili reformları gerçekleştirme çağrısında bulunmuştu. Şifreleme sistemi daha kuvvetli hale getirse de, Stamos kullanıcıları sistemin kandırılabileceği konusunda uyarmayı ihmal etmedi.

İlgili >> Yahoo

İLGİLİ HABERLER