Teknoloji

Yahoo ve Facebook patent anlaşmazlığında uzlaşmaya yakın

AllThingsD’den Kara Swisher’ın haberine göre, Yahoo ve Facebook arasındaki patent anlaşmazlığı önümüzdeki haftalarda barışçıl bir biçimde çözülebilir. Swisher, her iki tarafın üst düzey yöneticilerinin anlaşmazlığın mahkeme salonlara taşınmasının önüne geçecek bir seçenek için çalıştığını beilirtti. Reklam ve kullanıcı etkileşimi ile ilgili patentler yüzünden iki taraf arasında anlaşmazlık meydana gelmişti. Yahoo’nun mart ayında Facebook aleyhine patent ihlal davası açması ile başlayan süreç, Facebook’un Yahoo’yu kendisine ait 10 patenti ihlal etmekle suçlaması ile devam etmişti.

Swisher’a göre iki taraf arasındaki uzlaşmada oldukça geniş kapsamlı bir karşılıklı lisans anlaşmasının yapılması öngörülüyor. Bu sayede iki şirket arasındaki entegrasyonunda daha derin hale gelmesi hedefleniyor. Swisher’ın haberine göre, iki taraf da görüşmelere verdiği önemi üst düzeyde katılım ile gösteriyor. Yahoo’yu geçici CEO Ross Levinsohn, Facebook’u ise COO Sheryl Sandberg temsil ediyor.

Uzun sürecek yasal süreçten kaçımnmak için iki tarafın da oldukça geçerli sebepleri var. Yahoo; eski CEO Scott Thompson’ın ilginç gerekçeli istifasının ardından işleri yoluna koymak isterken, Facebook da halihazırda istenilen seviyede olmayan hisse senedi fiyatlarının daha fazla sarsıntıya uğramasını istemiyor. Haberlerin doğru olup olmadığını yakın zamanda hep birlikte göreceğiz.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER