Manşetler

Yahoo Tumblr’ı 1.1 milyar dolar karşılığında satın aldığını resmen açıkladı

Yahoo resmi açıklamayı yaptı ve Tumblr’ı 1.1 milyar dolar nakit para karşılığında satın alacağını duyurdu. Söz konusu satın alma işlemi yılın ikinci yarısında tamamlanacak ve Tumblr’ın kurucusu David Karp CEO olarak görev yapmaya devam edecek. Yahoo’dan konuyla ilgili olarak yayınlanan resmi basın açıklamasında Tumblr’ın bağımsız bir iş olarak faaliyetlerini sürdüreceğinin altı çizildi. Bu arada Yahoo, satın almanın ilk meyvesi sayılacak şekilde, resmi blogunu yahoo.tumblr.com adresi altına taşıdı.

yahoo-tumblr-190513

Yahoo CEO’su Marissa Mayer, Tumblr’ın insanların internet üzerinde kendilerini yaratıcı şekilde ifade etmenin yollarını yeniden tanımladığını belirtti. Tumblr ve Yahoo’nun birçok açıdan farklı olduğunu, ancak aynı zamanda birbirlerini tamamlayıcı olabileceklerini de vurguladı. Mayer’a göre Yahoo internetin orijinal medya ağı, Tumblr ise internetin en hızlı büyüyen çılgınlığı niteliğini taşıyor.

Mayer, Yahoo’nun blogunda da konuyla ilgili olarak, Yahoo’nun Tumblr’ı “batırmayacağını” ve bu servisin bağımsız şekilde işlemeye devam edeceğini kaydetti. Mayer’ın yazdığına göre, Tumblr’ın yol haritası, ekibi, ekip üyelerinin ince zekaları ve kimseyi takmaz tavırları aynı kalmaya devam edecek.

Yahoo’nun tahminlerine göre bu satın almayla birlikte ulaşılan kitlede yüzde 50’lik bir artış kaydedilecek, genel trafik de yüzde 20 oranında büyüyecek. Şirket Tumblr’ı kişiselleştirme ve arama teknolojisine dahil etmeyi, ayrıca Tumblr’ın büyük blog portföyünü kendi ağı içerisine eklemeyi planlıyor. Tabii ki, bu iki şirket reklam fırsatları konusunda da bundan böyle birlikte hareket edecek.

Tumblr CEO’su David Karp da, şirketinin Yahoo’nun sahipliği altında da büyük oranda aynı kalacağını dile getirdi, internetin en yaratıcı tuvalini oluşturma konusunda kendileriyle aynı hayali paylaşan Yahoo ve ekibinin verdiği destekten dolayı coşku duyduklarını sözlerine ekledi. Bu arada Karp, kişisel blogunda satın almayla ilgili olarak kaleme aldığı yazıda da “mor renge dönmüyoruz, basitçe Tumblr daha da hızlanıyor.” şeklinde bir yorumda bulundu.

Yahoo’nun Tumblr’ı satın alacağına dair söylentiler geçtiğimiz haftasonuna doğru alevlenmiş, dün toplanan Yahoo yönetim kurulunun bu satın almaya onay verdiği haberi gelmişti. Zamanında Facebook’u elinden kaçıran Yahoo, bu sefer ıskalamadı ve sosyal medya arenasına bir satın almayla olsa da, ciddi şekilde dahil olmuş oldu. Ayrıca Yahoo, Tumblr sayesinde genç ve yaratıcı kullanıcı kitlesiyle de doğrudan temas kurma fırsatını elde etti.

İlgili >> Yahoo, Yahoo Tumblr Blogu, Tumblr Ekip Blogu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER