Teknoloji

Yahoo sızma girişiminin tespit edilmesinin ardından Mail kullanıcılarının şifrelerini sıfırladı

Yahoo Mail servisi için pek iyi geçmeyen ocak ayının finali de tatsız oldu. Yahoo’dan yapılan açıklamada Yahoo Mail hesaplarına yönelik koordineli bir saldırının tespit edildiği ve etkilenen hesapların şifrelerinin sıfırlandığı açıklandı. Şirket saldırıdan etkilenen hesapların sayısı hakkında bilgi vermezken, araştırma çerçevesinde federal kurumlarla işbirliği yapıldığı belirtildi.

yahoo-yeni-logo-050913

Şirketin resmi blogundan yapılan açıklamaya bakıldığı zaman Yahoo’ya yönelik saldırının dolaylı yollardan gerçekleştirildiği anlaşılıyor. Saldırganların kullanıcı adı ve şifrelerini üçüncü taraf bir veri tabanından ele geçirdiği ve bu bilgileri kurbanların hesaplarına izinsiz erişim için kullandığı belirtilirken, bu bilgilerin doğrudan Yahoo’ya ait veri tabanlarından ele geçirildiğine dair bir kanıt olmadığının altı çizildi.

Kullanıcıların hesaplarına tekrar erişim sağlamaları için hesap bilgilerinde ikincil bir e-posta adresine veya cep telefonu numarasına ihtiyaç duyabilecekleri bildirildi. Şirket bu tarz saldırıların gelecekte tekrarlanmasını önlemek adına ekstra önlemler alacağının sözünü vermeyi ihmal etmedi.

İlgili >> Yahoo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER