Teknoloji

Yahoo’ya yönelik siber saldırının zanlılarından biri suçunu itiraf etti

yahoo mail

yahooYahoo, 2014’te oldukça büyük bir siber saldırıya maruz kalmış ve bu saldırı sonucunda 500 milyon hesap bilgisi dışarıya sızmıştı. Söz konusu saldırının arkasında Rus ajanlarının olduğu iddia edilmiş, şirket de bu iddiayı kabul etmişti. Söz konusu ajanların yakalanıp yakalanamayacağı akıbetini koruyor. Ancak üçüncü bir suçlu şimdiden işbirliğine hazır gibi görünüyor.

Reuters’in haberine göre; Kanada vatandaşı olan Karim Baratov, 28 Kasım’da gerçekleşecek duruşmada suçunu kabul etmeye hazırlanıyor. Baratov, 500 milyon Yahoo hesabını ele geçiren Dimitri Dokuşev ve Igor Susçin’e yardım etmekle suçlanıyor. Baratov’un avukatı konuyla ilgili bir açıklama yapmasa da, Baratov’un ABD’ye iade edilmemesi konusunda güvence aldığı iddia ediliyor.

Dokuşev ve Susçin’in e-posta hesaplarına erişebilmek için siber korsanlara para ödediği iddia edilirken, Baratov’un da sürecin bir parçası olduğu iddia ediliyor. Baratov’un sızdığı 80 hesabın 50’sinin Google’a ait olduğu belirtilmişti. Rus devlet yetkililerinin ve özel sektör yöneticilerinin hesaplarının ele geçirildiği de öne sürülmüştü. Baratov daha önce kendisine yöneltilen kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmemişti.

Baratov Yahoo davasında suçunu kabul eden tek kişi olabilir

Baratov, Yahoo siber saldırısında suçunu itiraf eden tek kişi olacak gibi görünüyor. Rusya’da bulunan ve Rus hükümeti tarafından korunan Dokuşev ve Susçin’in böyle bir yolu tercih etmesi beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER