Teknoloji

Yahoo servislerine çeki düzen verecek, 50 tanesini kapatacak

Yahoo bu ay başında 2 bin kadar çalışan işten çıkaracağını açıklamıştı. Şimdiyse sitelerinin 50 tanesini kapatacağını ya da konsolide edeceğini duyurdu. Şirketin CEO’su Scott Thompson söz konusu haberi 2012 birinci çeyrek mali sonuçlarını açıkladı telekonferans oturumunda verdi. Şirket geride kalan çeyrekte 1.08 milyar dolar civarında gelir elde ederken kazancını da yüzde 28 oranında yükseltti.

Thompson hangi sitelerin bu adımdan etkileneceği konusunda bilgi vermedi, ancak şirketin en popüler ve reklam dostu bölümlere odaklanmak gibi bir planı olduğunu belli etti. Bu demek oluyor ki Haber, Finans, Spor ve E-posta platformları yerinde duracak gibi. Anlamlı derecede katkıda bulunmayan servisler ise ya kapatılacak ya da mevcut ürünlerin içinde eritilecek.

Yahoo için son birkaç ayın oldukça çalkantılı geçtiğini söylemek gerek. Yönetim katında meydana gelen değişiklikler, Facebook’a karşı açılan patent davası ve ayrıca Facebook’un açtığı patent davası şirketi medya önünde tuttu. Şirket CEO’su Thompson ise bir zamanların web devi olan Yahoo’nun odağını daraltarak ve operasyonlarına çeki düzen vererek gidişatı tersine çevirebileceğine inanıyor.

İlgili – Phys.org

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER