Manşetler

Yahoo kendisini satışa çıkarmayı değerlendirebilir

yahoo-logo-280514

Yahoo, kendisini veya ana faaliyet alanlarından bazılarını satışa çıkarmayı değerlendirebilir. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, söz konusu ihtimaller hafta içinde düzenlenecek bir dizi yönetim kurulu toplantısında masaya yatırılacak. Şirketin internet birimini satmak veya Alibaba’daki hisselerini elden çıkarmak, masada duran seçenekler arasında yer alıyor.

İnternet dünyasının önemli şirketinin geleceğine ilişkin endişeler uzun süredir dindirilebilmiş değil. Yönetim kurulu, CEO Marissa Mayer’e işlerin seyrini değiştirmesi için oldukça geniş bir zaman sunsa da, söz konusu değişim henüz ufukta gözükmüyor. Alibaba’daki hisseleri, halen şirketin en parlak varlığı olmayı sürdürüyor.

Yahoo hangi yolu seçecek?

Alibaba’daki hisselerin elden çıkarılması konusu bir süredir gündemde olsa da, vergi endişeleri nedeniyle bu konuda bir kararın verilmesi gecikmişti.

Yahoo, internet birimini sattığı takdirde şirketten geriye Alibaba hisseleri dışında pek bir şey kalmıyor. Alibaba hisselerinin satılması yolu seçildiği takdirde de şirketin zayıf kalmasının önüne geçilemiyor. Yönetim kurulunun gidişatının değişeceği yönündeki umudunu kaybettiği iddia edilirken, şirketten konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER