Teknoloji

Yahoo reklam engelleyici kullananların e-posta servisine erişimini önlüyor

yahoo-mail-151015-2

Yahoo Mail, reklam engelleme yazılımı kullananlara pek iyi gözle bakmıyor. Reklam engelleme servisi Adblock Plus’ın forumunu ziyaret eden bazı kullanıcılar, Yahoo’dan bir e-posta aldıklarını ve reklam engelleyici kullanmaya devam etmeleri durumunda Yahoo Mail servisine ulaşmalarının mümkün olmayacağının kendilerine iletildiğini belirtti.

Yahoo da söz konusu durumu doğrularken, mesajın bir “test” çerçevesinde bazı kullanıcılara iletildiğinin altını çizdi.

Şirket bünyesinde sürekli olarak yeni ürün deneyimlerinin geliştirildiği ve test edildiği belirtilirken, söz konusu testin ABD’de bulunan küçük bir Yahoo Mail kullanıcı grubunu kapsadığı açıklandı. Forum paylaşımlarında ise reklam engelleme yazılımı kullananların “Lütfen reklam engelleyiciyi devredışı bırakarak Yahoo Mail’e tekrar giriş yapmayı deneyin.” mesajıyla karşılaştığı dile getirildi.

Yahoo, reklam engelleyici yazılım kullananlara çeşitli kısıtlamalar getiren ilk mecra değil. Daha öncesinde çeşitli haber siteleri de benzer girişimlerde bulunmuştu. Ancak e-posta gibi kritik bir servis için bu tarz bir kısıtlama hamlesinin yapılması, Yahoo’yu daha önceki örneklerden farklı bir noktaya yerleştiriyor.

İLGİLİ HABERLER