Teknoloji

Yahoo Pekin merkezli sosyal veri analiz şirketi Ztelic’i satın aldı

Yahoo Marissa Mayer’in CEO’luğa gelmesinden sonra başladığı satın alma işlemlerine tüm hızıyla devam ediyor. Şirket son olarak Pekin merkezli sosyal veri analiz şirketi Ztelic’i bünyesine kattı. Böylelikle geçtiğimiz yaz göreve gelen Marissa Mayer, 19. satın alma anlaşmasının altına imza atmış oldu.

yahoo-logo-180513

Yahoo’yu yeniden yapılandırmaya çalışan Mayer, bu dönemde satın almalara büyük önem veriyor. Tumblr’ı satın alarak büyük sansasyon yaratan Yahoo, popüler servisi Flickr’ı da elden geçirmişti. Şirket oyun platformu PlayerScale ve yapılacaklar listesi uygulaması Astrid’i de portföyüne katmıştı.

Yahoo’dan yapılan açıklamada Ztelic’in satın alınması ”küçük çaplı bir yetenek transferi” olarak tanımlanırken, Ztelic’in sekiz çalışanının Yahoo bünyesinde faaliyetlerine devam edeceği belirtildi. Daha önce Çin’de Yahoo için çalışan Ztelic’in kurucusu Hao Zeng’in bu yeni dönemde Pekin ve Yahoo’nun genel merkezinin bulunduğu Sunnyvale arasında mekik dokuyacağı ifade edildi. Ztelic resmi web sitesinden yaptığı duyuruyla satın almanın ardından bazı servislerini kapatacağını kullanıcılarına bildirdi.

İlgili >> Ztelic, The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER