Teknoloji

Yahoo’dan News Digest ile haber uygulamasına yeni bir yaklaşım

Yahoo CES 2014’te News Digest adı verilen yeni bir uygulamayı duyurdu. Okuyucuların günün en önemli gelişmelerinden hızlı şekilde haberdar olmasını amaçlayan bu uygulama çeşitli haber kaynaklarından verileri alarak bunları belirli bir algoritma çerçevesinde bir araya getiriyor. Yahoo editörleri de bu süreç esnasında rol oynuyor.

yahoo-news-digest-iphone-080114

News Digest, Yahoo’nun 2013 yılında satın aldığı Summly uygulamasının teknolojisini kullanıyor. News Digest de selefi gibi her bir haberde kısa bir özet, anahtar bilgiler, resimler ve çeşitli kaynaklardan alınan alıntılar içeriyor.

Çoğu haber uygulamasının aksine News Digest her iki dakikada bir uygulamaya girip haberlere bakmanızı istemiyor. Bu nedenle günün en önemli haberlerini sadece günde iki kez sunuyor. Yahoo bu uygulamayla kullanıcılara gün içinde kaçırdıklarını düşündüğü haberleri ulaştırmayı hedefliyor.

Yahoo’nun bu uygulamayla ilgili olarak hazırladı blog yazısında News Digest uygulamasının kullanıcıların televizyon ve gazetelerden kalan “sabahları yerel haberlere göz atmak”, “akşam eve gelince TV’de haberleri izlemek” ve “gazetelerin ön sayfasından arka sayfasına atlama” gibi alışkanlıklarından beslendiğini dile getirdi. Yahoo News Digest’in bir kere okunduğunda tıpkı gazete gibi haberin tamamını, sonuçlarıyla birlikte vermesinin amaçlandığını kaydetti.

Yahoo News Digest uygulaması iPhone ve iPod touch’ta kullanılabiliyor. Ancak şu an için Türkiye App Store mağazasında yer almıyor. Eğer ABD hesabınız varsa, bu uygulamayı iPhone’unuza kurabilirsiniz.

İlgili >> Yahoo Blog

İLGİLİ HABERLER