Teknoloji

Yahoo mobil tarayıcılardaki arama özelliğini yeniledi

yahoo-logo-280514

Yahoo mobil cihazlardaki tarama deneyiminde bazı değişikliklere gitti. Bu değişikliklerle birlikte kullanıcıların arama sonuç ekranı üzerinden daha kapsamlı bilgilere ulaşmasının önü açıldı. Örneğin Yahoo üzerinden bir restoran araması yapıldığında restorana dair yorumlara, adres bilgilerine ve rezervasyon sayfasına tek bir ekran aracılığıyla erişilebilecek. Yeni yaklaşımıyla küçük ekran alanını daha verimli kullanmayı ve önemli bilgileri bir araya toplamayı amaçlayan Yahoo, yeni mobil tasarımını ilk önce ABD’deki kullanıcılara dağıtacak. Yeni tasarımın daha sonraki dönemde diğer bölgelere de dağıtılması bekleniyor.

Yahoo’nun ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Andrew Poon, insanların mobil cihazlarında genellikle belli bilgileri aradıklarını, dolayısıyla sonuç ekranında bir bağlantı bombardımanı sunmak yerine gerekli ve hayati bilgileri göstermenin daha önemli olduğunu belirtti.

yahoo-mobil-arama-260615

Yahoo’nun yeni mobil arama özelliği ilk etapta Chrome ve Safari’de kullanıma sunulacak. Şirket, yeni imkanlardan daha verimli biçimden faydalanılabilmesi adına Yahoo’nun varsayılan arama motoru yapılmasını tavsiye etti. Yahoo’yu varsayılan arama motoru yapmayan kullanıcılar da search.yahoo.com adresini ziyaret ederek Yahoo’nun yeni arama özelliğiyle tanışabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER