Teknoloji

Yahoo mobil platformunu hayata geçirdi

Yahoo, bu yıl Barselona’da duyurduğu oneConnect’inin iPhone sürümü ile birlikte, Java, Windows Mobile ve Symbian cihazlar için geliştirdiği Blueprint Mobil Platformunu kullanıma soktu.

Yahoo, geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi etkinlikleri çerçevesinde duyurduğu oneConnect’inin iPhone sürümü ile birlikte, Java, Windows Mobile ve Symbian tabanlı telefonlarla birlikte mobil web tabanlı da çalışabilecek Blueprint mobil platformunu hizmete sunduğunu açıkladı.

San Fransisco’da gerçekleştirilen CTIA Kablosuz Bilişim Teknolojileri ve Eğlence fuarında yapılan açıklamaya göre; Yahoo Blueprint’in günümüz mobil dünyasının en büyük problemlerinden biri olan “her platform için yeni bir yazılım geliştirme baş ağrısı”nı çözeceği ifade ediliyor.

Daha hızlı geliştirme takvimleri, konum tabanlı harita servisleri başta olmak üzere binlerce cihazla uyumlu uygulama geliştirme imkanı tanıyan ve tamamiyle açık kaynaklı -yani Yahoo üzerinde kullanılmak üzere sınırlandırılmamış- bir platform olarak belirtilen Yahoo Blueprint’in geliştiricilerin ve şirketlerin milyonlarca kullanıcıya rahatlıkla ulaşabilecekleri bir araç olacağı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER