Teknoloji

Yahoo Messenger yenilenen hâliyle yeniden başa oynayacak

yahoo-messenger-041215

Yahoo Messenger en eski sohbet platformlarından bir tanesi. Hâlâ açık bir servis olmasına rağmen, tıpkı MSN ve ICQ gibi mesajlaşma programları gibi, Yahoo Messenger da unutulanlar arasında yerini almıştı. Eminiz ki, herhangi bir Yahoo Messenger kullanıcısı bu servisi en son ne zaman kullandığını hatırlamıyordur.

Yahoo, Messenger’ı yeniden o eski parlak günlerine döndürmek için kolları sıvamıştı. Şirket yeni sohbet ve anında mesajlaşma platformunun yeni versiyonuna ait detayları paylaştı. Facebook Messenger ve WhatsApp gibi modern mesajlaşma istemcileriyle daha yakın hâle gelen Messenger’ın kendine has bazı özellikleri de bulunuyor.

Yahoo Messenger’a has özellikler arasında Flickr ve Tumblr ile sıkı bağlar bulunuyor. Bunun yanı sıra mesajları geri almak ve beğenmek, buna ek olarak yepyeni bir görünüm de dikkat çeken unsurlar arasında yer alıyor.

yahoo-messenger-flickr-041215

Öncelikle, Flickr entegrasyonu sayesinde burada depolanan fotoğrafları kolaylıkla paylaşmak mümkün oluyor. Yahoo kullanıcıların gerçek anlamda yüzlerce fotoğrafı tek bir seferde gönderebileceğini söylüyor. Bu fotoğraflar mesajlar içinde de anında görüntülenecek.

Kullanıcıların depolama alanıyla ilgili olarak endişelenmesine gerek yok, çünkü görüntüler doğrudan web üzerinden yayınlanıyor. Ancak isterseniz fotoğrafları tam kalitede de indirebilirsiniz.

Yahoo hıza da özel bir ilgi gösteriyor, sohbet oturumlarının farklı platformlar üzerinde neredeyse gerçek zamanda eşzamanlandığını söylüyor. Hatta siz çevrimdışıyken bile eşzamanlama devam ediyor, mesajlar size yeniden bağlandığınız anda iletiliyor.

yahoo-messenger-geri-al-041215

Messenger gönderdiğiniz herhangi bir mesajı, fotoğrafı, GIF animasyonu geri almanızı, bunun sohbete dahil olan herkesin gözü önünden silinmesini sağlıyor, ne var ki bu gönderdiğiniz mesaj sizin önünüzde kalmaya devam ediyor.

Öte yandan yeni Messenger bir mesajı beğenmenize izin veriyor. Yahoo bunun özellikle grup mesajlaşmaları için kullanışlı bir özellik olduğunu söylüyor. Beğenme özelliğini buluşma düzenlenecek veya yemek yenecek yeri seçerken fikir geri bildirimi açısından kullanışlı bir araç olarak nitelendiriyor.

yahoo-messenger-tumblr-041215

Tabii ki, GIF animasyonlar da mesajlaşmanın büyük bir parçasını oluşturuyor. Yahoo Messenger da Tumblr’dan GIF animasyonların çekilip gönderilmesine izin veriyor.

Yahoo’nun bu noktada ne kadar başarılı olacağını söylemek zor. Facebook Messenger ve WhatsApp’ın anında mesajlaşma alanında büyük hakimiyetleri söz konusu, başa güreşen diğer rakiplerden bahsetmeye gerek yok. Bugünkü güncelleme Yahoo’nun platformu daha iyi bir yer hâline getirme noktasındaki bağlılığının sürdüğünü gösteriyor. Bununla birlikte, yeni Yahoo Messenger’ın henüz bitmemiş olduğunu, önünde rekabete hazır olması için gitmesi gereken mesafe olduğu söylenebilir.

Yahoo, yenilenen Yahoo Messenger’ı iOS, Android, web ve Yahoo Mail ortamlarında kullanıma sunuyor.

İLGİLİ HABERLER