Teknoloji

Yahoo Meme 25 Mayısta kapanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yahoo’nun yaklaşık üç yıl önce faaliyete geçirdiği sosyal medya girişimi olan Yahoo Meme’nin akıbeti Google Buzz ve Wave’inkinden farklı olmadı. Yahoo, bu mikro bloglama servisinin 25 Mayısta şalteri indireceğini açıkladı. Bunun öncesinde 25 Nisanda paylaşımlar duracak, sadece içerikler okunabilir olacak.

Yahoo Meme 2009 yılında ilk olarak Portekizce olarak yayına başlamış, İngilizce versiyonu o yıl içinde gelmişti. Bu servis sayesinde kullanıcılar durum güncellemelerini, bağlantılarını, fotoğraflarını veya videolarını kendilerine ait Meme sayfası üzerinden paylaşabiliyordu. Diğer kullanıcılar da bu paylaşımlar üzerine yorumlar yapabiliyor veya onları yeniden paylaşabiliyordu. Yani karşımızda Twitter, Tumblr ve Friendfeed karışımı bir şey vardı. Ancak Yahoo Meme benzediği servisler kadar ilgi görmedi.

Yahoo Meme kullanıcıysanız 25 Nisana kadar paylaşıma devam edebilirsiniz. O tarihten sonra sadece sitedeki içerikleri okumak mümkün olacak. Yeni kullanıcı, paylaşım veya yorum kabulü olmayacak. Site mayıs sonunda kapanıncaya kadar paylaşımlarınızı dışa aktarma ve hesabınızı tamamen kapatma şansına da sahipsiniz. Yahoo’nun Meme iOS uygulamasına olan desteğini bu yılın başında sonlandırmasının ardından bu hamle çok da sürpriz sayılmazdı.

İlgili – Yahoo Meme

İLGİLİ HABERLER