Teknoloji

Yahoo medya biriminin büyük kısmını kapatıyor

yahoo medya isten cikarma

Yahoo, dijital ortamda faaliyet gösteren çok sayıda portalını bu hafta içinde kapatmaya hazırlanıyor. Yemek, Sağlık, Ebeveyn, Üretim, Seyahat, Otomobil ve Emlak portalları, kapatılacak Yahoo medya mecraları arasında bulunuyor. Medya faaliyetlerini en iyi performans sergilediği dört alan olan Haber, Spor, Finans ve Yaşam Tarzı kategorilerinde sürdürecek olan şirket, kapattığı portallarda görev yapan çalışanların önemli bir kısmıyla da yollarını ayıracak. Sadece küçük bir çalışan grubu, faaliyetine devam eden medya birimlerine yönlendirilecek.

Yahoo’nun küresel editörü Martha Nelson, kapatılan dijital dergilerin artık yayınlanmayacağını belirtti. Nelson, söz konusu dergilerin verdikleri haberlere ise mevcut portallardaki içeriklerle birlikte Yahoo ağı içinde ulaşılabileceğini dile getirdi.

Nelson’ın Yahoo’nun resmi blogu üzerinden yayınlanan açıklamasında, söz konusu kapatma kararının şirketin operasyonlarını basitleştirme girişimi çerçevesinde alındığı özellikle vurgulandı. Şirket, operasyonlarında değişikliğe gideceğini son çeyrek sonuçlarını yatırımcılarla paylaştığı toplantıda duyurmuştu.

Yahoo Teknoloji portalının genel yayın yönetmeni Dan Tynan, kararın çalışanlara bir e-posta aracılığıyla duyurulduğunu ve gelen haberin kendileri için bir sürpriz olmadığını belirtti. 804 günün sonunda Yahoo kariyerinin sona erdiğini dile getiren Tynan, işten ayrılanları daha iyi ve büyük şeylerin beklediğine inandığını ifade etti. Tynan, Yahoo’nun da, daha iyi veya daha kötü, bir şekilde varlığını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER