Teknoloji

Yahoo Mail’in iOS ve Android uygulamalarına gelen kutusu içinde akıllı arama özelliği eklendi

yahoo-mail-guncelleme-070814

Yahoo iOS ve Android için sunduğu Yahoo Mail uygulamalarını kişiselleştirilmiş ve gerçek zamanlı bilgileri daha iyi sunma amacıyla güncelledi. Uygulamada gelen kutusuna ekllenen panel sayesinde kullanıcılar e-postaları içinde akıllı bir arama gerçekleştirebiliyor. Posta, Haberler ve Bugün ikonlarını barındıran bu panel aracılığıyla tüm haber, bilgi ve iletişim ihtiyaçları entegre bir biçimde karşılanabiliyor.

Bu entegre deneyimin dışında Yahoo kullanıcılarına “akıllı arama” olarak tanımlanabilecek farklı bir deneyim daha sunuyor. Gelen kutusu içinde yapılan aramalarda fazlasıyla faydalı olacak gibi gözüken bu özellik akıllara Google’ın kendi servisleri içinde sunduğu ve önemli bir vakit tasarrufu sağlayan otomatik tamamlama özelliğini getiriyor.

Güncellemeyle birlikte Yahoo e-posta kullanıcılarının arama sonuçlarını daraltmasını da mümkün kılıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde e-postaları içinde gerçekleştirecekleri aramalar için dosya, fotoğraf gibi filtreler belirleyebiliyor. Bu akıllı filtreleri henüz görmeyen kullanıcıların paniğe kapılmasına gerek yok, çünkü filtrelerin dağıtım süreci halen devam ediyor.

Kullanıcılar yeni paneldeki Haberler butonuna tıklayarak görsel açıdan oldukça zengin olan haber akışına erişip dünyada neler olup bittiğinden haberdar olabiliyor. Android uygulamasında kullanıcılar bu paneldeki sekmeler arasında sürükleyerek geçiş yapabiliyor. Bugün ikonu ise yerel hava durumu, borsa bilgileri veya maç skorları gibi kişiselleştirilmiş verileri barındırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER