Teknoloji

Yahoo Mail iletileri ve eklerini yan yana gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yahoo-mail-logo-220915

Yahoo, Mail’i masaüstü cihazlardan kullananları ilgilendiren bir güncelleme yayınladı. Bu sayede e-posta iletilerini ve ekleri aynı ekranda yan yana görüntülemek mümkün oluyor, ikisi arasında sürekli geçiş yapma zahmetinden kurtulunuyor.

Yahoo Mail kıdemli ürün yöneticisi Mayukh Bhaowal tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında, bir Mail ekine tıklandığında ek ön izlemesinin ekranda görüntülendiğini, böylelikle bir yandan mesajı okurken veya e-posta iletisini cevaplarken bir yandan da ekte gelen dokümanı görüntülemenin mümkün olduğunu belirtiyor.

yahoo-mail-ek-goruntuleme-220915-1

2014 yılı balında Yahoo dosya eklerini indirme gereksinimi olmadan görüntüleme fırsatı sunmuştu. Ayrıca son zamanlarda da kullanıcıların son zamanlarda aldıkları veya gönderdikleri fotoğrafları aramalarını veya e-posta iletilerine eklemelerini kolaylaştırmıştı. Bu son güncelleme kullanıcıların e-posta yönetimini daha zahmetsiz ve zaman kaybettirmeyecek hâle getirmesine yönelik adımlarının en sonuncusu olma özelliğini taşıyor.

Yahoo daha küçük ekranlar için genişletilmiş bir ön izleme modu, aynı zamanda PowerPoint sunumları için de slaytları uygulama içinde tam ekran olarak açmayı sağlayan bir sunum modu ekledi.

yahoo-mail-ek-goruntuleme-220915-2

Duyarlı tasarım sayesinde, pencere boyutunu azalttığınızda ön izleme otomatik olarak genişletilmiş ön izleme moduna dönüyor, böylelikle ileti eki hâlâ görüntülenmeye devam ediyor. Mesajın içeriğini de “mesaja geri dön” bağlantısı üzerinde imleci havada bekleterek görmek mümkün oluyor.

Doküman ön izleme özelliği toSVG ve HTML5 yerine HTML ve CSS kullanıyor, böylelikle daha iyi performans sunuluyor, ayrıca dahili tarayıcı optimizasyonlarından yararlanıyor. Bu yeni teknoloji Yahoo’nun dokümanlar konusunda uzmanlaşan Bookpad şirketini satın almasının bir sonucu. Yahoo, esas amacının dosya eklerini indirme ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmak olduğunu söylüyor.

Yahoo Mail kullanıcılar sağ ve sol ok tuşlarını kullanarak farklı dosya ekleri arasında gezinebilecek, yukarı ve aşağı ok tuşlarıyla dosya eki içinde kaydırma yapabilecek. Ctrl + F genişletilmiş ön izleme moduna geçişi sağlarken, tekrar Ctrl + F tuşlarına basmak sunum moduna geri döndürüyor. Esc tuşu görüntülemeden tamamen çıkmayı sağlıyor. Ctrl – / ++ ile de doküman içinde uzaklaştırma ve yakınlaştırma yapılıyor.

Yahoo Mail’ın bu yeni ön izleme özelliği ABD’deki kullanıcılara sunuldu. ABD dışındaki kullanıcıların önümüzdeki birkaç ay içinde bu özelliğe kavuşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER