Teknoloji

Yahoo yeni mesajlaşma uygulaması Livetext’in iOS ve Android versiyonlarını yayınladı

yahoo-livetext-300715

Yahoo bu ayın başlarında Hong Kong ve Tayvan iTunes App Store şubelerinde test amaçlı olarak kullanıma sunduğu yeni mesajlaşma uygulamasının resmi duyurusunu gerçekleştirdi. ABD, Kanada, Fransa, Almanya ve Büyük Britanya mağazalarına eklenen Yahoo Livetext iOS ve Android uygulamaları henüz Türkiye’de indirilemiyor.

Livetext ilk bakışta Yahoo’nun eski Messenger servisini Tumblr ve Snapchat kullanan yeni nesili dikkate alarak yeniden inşa ettiğini düşündürtüyor. Uygulama yazılı mesajlar ve sessiz videolaırn birleşimiyle iletişim sağlıyor, bir açıdan gerçek zamanlı GIF animasyonlarının oluşturulduğu hissini veriyor.

Mesajlar iki kullanıcı arasında karşılıklı şekilde iletiliyor, grup mesajlaşma özelliği en azından şu an için bulunmuyor. Kullanıcılar birbirlerine videolar gönderebilirler ve düşüncelerini, duygularını da bu videoların üstünde gösterilecek metinlerle paylaşabilirler.

Yahoo Livetext’in Snapchat’ten aldığı özelliklerden biri mesajların kaybolması. Bir kişi yeni bir şey paylaştığında Yahoo Livetext, paylaşım yapılan kullanıcıyı bildirimle haberdar ediyor, yeni bir sohbet oturumu başlıyor. Sohbet sonlandığında geçmiş ve videolar siliniyor.

Uygulamanın özellikle gençleri hedeflediği açık şekilde görülüyor. Ancak sesin olmaması, daha çok görsel unsurların ön planda olması Yahoo Livetext’i başka kitleler için de kullanışlı hâle getirebilir. Sessiz videolara eşlik eden metinlerle birlikte yapılan iletişim özellikle halka açık alanlarda dikkat çekmek veya başkasının kulak misafiri olmasını istemeyenler için çekici olabilir.

Yahoo Livetext yukarıda bahsi geçen ülkelerin iTunes App Store ve Google Play Store mağazalarında yayınlanıyor. İlerleyen zamanlarda Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER