Teknoloji

Yahoo kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla arama verilerini 18 ay tutacağını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İyi niyetli bir kurum kullanıcı gizliliğini koruma konusunda taahhütte bulunur, ancak piyasa koşulları kendini sıkmaya başladığında gizliliğin kâr üstünde sağladığı avantajlar konusunda kendisini sorgulamaya başlar. Yahoo da benzer bir durum içinde görünüyor. Şirket daha önce vermiş olduğu verileri elde tutma sözlerinden vazgeçtiğini ve ham arama verilerini on sekiz ay boyunca tutacağını açıkladı.

Yahoo’nun daha önceki sözleşmesinde veri tutma limiti sadece 90 günle sınırlı tutulmuştu. Bu da ortada büyük bir değişimin söz konusu olduğu anlamına gelebilir. Yahoo’nun bloglarından birinde konuyla ilgili olarak bir yazı kaleme alan Anne Toth daha düzgün bir bireysel deneyim sunmak adına kayıt dosyalarını daha uzun süre tutacaklarını, bu arada şeffaflık ve gizliliği koruma tercihleri konusunda yenilikçi yaklaşımlarını sürdüreceklerini belirtti.

Daha düzgün bir bireysel deneyim, daha da kişiselleşmiş hedef reklamlar anlamına geliyor olabilir mi? Bunu zamanla göreceğiz. Sözü edilen bu politika değişikliği önümüzdeki temmuz ayında hayata geçecek.

İlgili – Yahoo

İLGİLİ HABERLER