Teknoloji

Yahoo 500 milyondan fazla kullanıcı bilgisinin çalındığını doğruladı

yahoo-logo-280514Yahoo, bir açıklama yaparak 2014’te şebekesine yapılan bir saldırı sonucunda en az 500 milyon kullanıcının bilgisine ulaşıldığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada siber saldırının “devlet destekli” bir korsan veya korsan grubu tarafından gerçekleştirildiğine inanıldığı belirtildi.

Ele geçirilen bilgiler arasında isimler, e-posta adresleri, telefon numaraları, doğum tarihleri, değiştirilmiş şifreler ve şifrelenmiş ya da şifrelenmemiş güvenlik soruları ile cevaplarının olabileceği açıklandı. Şirket saldırı sonucunda korumasız şifrelerin, kredi kartı veya banka hesap bilgilerinin ise korsanların eline geçmediğini vurguladı.

Bir siber korsanın Yahoo kullanıcılarına ait 200 milyon hesap bilgisini sattığı yönündeki haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Ancak şirket tarafından yapılan açıklama, yaşananların boyutunun daha büyük olduğunu gösteriyor. Konuya ilişkin olarak yapılan incelemede yasal kurumlarla birlikte çalışıldığı belirtilirken, saldırının arkasında bir devletin olduğu iddiasının neye dayandırıldığı konusunda bilgi verilmedi.

Verizon Yahoo ile yaptığı satın alma anlaşmasını bir kez daha değerlendiriyor

İnternet şirketinin Verizon tarafından satın alınacağı bir süre önce açıklanmıştı. Süreç devam ederken ortaya çıkan bu haber nedeniyle Verizon’ın konuya ilişkin olarak bir değerlendirme daha yapacağı konuşuluyor.

Şirket, 2014’ten bu yana şifrelerini değiştirmemiş kullanıcılarına şifrelerini zaman kaybetmeden değiştirmelerini tavsiye etti.

İLGİLİ HABERLER