Teknoloji

Yahoo isteğe bağlı şifre anahtarı ve uçtan uca şifreleme eklentisini tanıttı

yahoo-logo-280514

Yahoo’un geliştirdiği talebe göre sistem ile telefon numaranız Yahoo hesabınıza bağlanıyor ve Yahoo hesabınıza kullanıcı girişi yapmak istediğiniz her seferde akıllı telefonunuza tek kullanımlık doğrulama anahtarı gönderiliyor.

Yahoo’nun duyurusunu yaptığı bu teknik ile birlikte şifre güvenliği şifrenin tamamen ortadan kaldırılmasıyla daha da artırılıyor. İsteğe göre çalışan bu servisle birlikte yazılım devi kullanıcı hesabına her giriş yapmak istediğinde tek kullanımlık bir şifre anahtarının gönderilmesini sağlayacak. Bunun için geleneksel şifre kutucuğunun yerine gösterilen “şifremi gönder” butonu kullanılıyor.

Yahoo bu servisi şu an için sadece ABD’deki kullanıcılarına sunuyor. Ancak ilerleyen zamanlada diğer ülkelerdeki Yahoo hesap sahiplerinin de bu servisten yararlanacağını tahmin ediyoruz.

Yahoo hesaba giriş sürecini basitleştirmek için gayret gösteren tek şirket değil. Twitter da kullanıcıların hesaplarına giriş için, hesaplarıyla ilişkilendirilmiş telefon numaralarına gönderilen özel bir kodla giriş yapmalarını sağlayan Digits adlı servisini duyurmuştu.

İsteğe bağlı olarak üretilen şifrelere ek olarak Yahoo, Yahoo Mail için de uçtan uca şifreleme sunan bir eklenti duyurdu. Bu eklenti Google ile işbirliği dahilinde geliştirildi. Ancak yeni tek kullanımlık şifre anahtarı servisinin aksine uçtan uca şifreleme servisinin bu yıl bitmeden önce çıkarılması planlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER