Teknoloji

Yahoo iPhone ve Android uygulamaları için arama servisi sunmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Arama motoru pazarında pazar payı kaybeden, hakkında satış dedikoduları yapılan, kurucusunun ayrıldığı Yahoo daha fazla trafik çekmek için iPhone ve Android uygulamalarından yararlanmayı planlıyor.

iPhone ve Android uygulamaları için bir portal geliştiren site kullanıcılara web, görsel, video ve yerel aramanın yanında mobil uygulama araması yapma imkânı da sunmaya başladı. Uygulamalara özel sayfalarda açıklamalar, ekran görüntüleri, yorumlar, yazılımcı bilgileri ve Yahoo kullanıcılarının kendi yorumlarını yazmayı sağlayan bir köşe bulunuyor. Aradığınız uygulamayı bulup indirmek istediğinizde sayfa içindeki İndir bağlantısına tıklandığında açılan pencere bulunan QR etiketini telefonunuza okutabilir ya da Android Market veya App Store’daki ilgili uygulama sayfasına doğrudan geçiş yapabilirsiniz.

Yahoo’nun uygulama arama çözümü şu an için iPhone ve Android ile sınırlı. iPad, Windows Phone, BlackBerry uygulamaları Yahoo’nun mobil uygulama servisinde görünmüyor. Bu arada yeni çıkan uygulamaların da hemen sisteme eklenmediği söyleniyor. Yine de, Yahoo’nun mobil alandaki aktifliğini arttırmak adına atılan bu adımı olumlu karşılıyoruz.

İlgili – Yahoo

İLGİLİ HABERLER