Teknoloji

Yahoo Google ve Facebook hesaplarının servislerine erişimini engelleyecek

Yahoo’nun Marissa Mayer’in CEO koltuğuna oturmasıyla başladığı dönüşüm süreci devam ediyor. Ancak bu dönüşümün bir parçası olmak için bundan böyle bir Yahoo hesabına sahip olmak gerekiyor. Reuters’in haberine göre, Yahoo servislerine giriş için sunduğu Google ve Facebook hesaplarıyla giriş seçeneklerini kaldırmaya hazırlanıyor. Şirketin yıllardır sunduğu Google ve Facebook hesaplarıyla giriş seçeneğini, test amacıyla ilk olarak fantezi üniversite basketbol ligi servisinde kaldırdığı ve önümüzdeki dönemde diğer Yahoo servislerinde de Google ve Facebook hesaplarıyla giriş butonlarının kaldırılacağı belirtildi.

yahoo-yeni-logo-050913

Yahoo’nun bu kararı almasının altında yatan nedenler ve bu hamlenin ardından kaç kullanıcının yeni bir hesaba ihtiyaç duyacağı şu an için bilinmiyor. Şirketin servislerinin popülaritesine duyduğu güven nedeniyle böyle bir adım atıyor olabileceği ifade edilirken, doğrudan bir Yahoo hesabıyla Yahoo servislerine giriş yapanlar daha gelişmiş ve kişiselleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi yaşayabiliyor.

Yahoo tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada da bu gelişme doğrulanırken, şirketin bu hamleyle birlikte tüm kullanıcılarına en iyi kişiselleştirilmiş deneyimi sunacağı ifade edildi.

İlgili >> Reuters, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER