Teknoloji

Yahoo Google ile arama ortaklığı kurmak için testler gerçekleştiriyor

yahoo-arama-020615

Yahoo ve Microsoft arasındaki arama işbirliğinin şekil değiştirmesinin ardından, her iki şirket de diğer seçenekleri değerlendirmeye başladı. The New York Times’ın haberine göre, Yahoo şimdiden bazı masaüstü ve mobil arama terimlerinde Google’ın arama reklamlarını test etmeye başladı. Hem Yahoo hem de Google söz konusu işbirliğinin varlığını doğrularken, detaylar hakkında bilgi vermediler. Yahoo’dan yapılan açıklamada kullanıcılar için en iyi deneyimin sunulması için çalışıldığı belirtilirken, bu amaç doğrultusunda zaman zaman çeşitli arama motorlarıyla testlerin gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yahoo ve Microsoft arasındaki 10 yıllık anlaşma geçtiğimiz nisan ayında yenilenmişti. Daha öncesinde Bing, Yahoo’nun arama sonuçlarına ve reklamlarına destek sağlıyordu. Yeni dönemde ise Yahoo, arama sonuçlarının maksimum yüzde 49’luk kısmının listelenmesinde diğer arama motorlarının desteğini alabilecek.

Yahoo ve Microsoft arasındaki anlaşmanın önümüzdeki ekim ayı itibarıyla tamamen sona ermesi de ihtimaller dahilinde yer alıyor. Ancak bu ihtimalin gerçekleşmesi için öncelikli olarak Yahoo’nun Google ve diğer arama motorlarıyla gerçekleştirdiği testlerin sonuçlarını alması gerekiyor. Google, 2008’de Yahoo için arama reklamları sunmak istemiş; ancak ABD Adalet Bakanlığı, “rekabetin tüketicilere getireceği faydaları” ortadan kaldıracağı gerekçesiyle anlaşmayı reddetmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER