Teknoloji

Yahoo’nun geri dönüştürülen e-posta adresleri bazı kullanıcılar tarafından ”güvenlik kabusu” olarak tanımlanıyor

Information Week’te yer alan bir haber, Yahoo’nun kullanılmayan e-posta adresleri için gerçekleştirdiği yeniden dağıtım hamlesinin işleyişinde bazı sıkıntılar olduğunu ortaya koyuyor. Geçtiğimiz ay kullanılmayan e-posta adreslerinin başka kullanıcılara devrini başlatan Yahoo, böylelikle e-posta sistemini yenilemeyi amaçlamıştı. Şirketin bu hamlesi bazı güvenlik endişelerinin ortaya çıkmasına neden olurken, Yahoo’dan yapılan açıklamada eski e-postaları durdurmak için gereken önlemlerin alındığı ifade edilmişti. Ancak bu programa dahil olan üç Yahoo kullanıcısına ulaşan Information Week’in ortaya koyduğu bilgiler, Yahoo’nun ”yeniden canlandırma” programı sonucunda ortaya bir tür zombinin çıktığını gösteriyor.

yahoo-yeni-logo-050913

Ağustos ayında Yahoo’dan yeni bir kullanıcı adı alan Tom Jenkins, kısa bir süre sonra Facebook ve Pandora gibi servislerden e-postalar almaya başladığını ve bu e-postalar sayesinde aynı e-posta adını daha önce kullanan kişinin adını, adresini, telefon numarasını, çocuklarının nerede okuduğunu öğrendiğini dile getirdi. Adresin eski sahibinin göz doktoru randevusu olduğunu kendisine gelen e-posta sayesinde öğrendiğini söyleyen Jenkins, bir adet de düğün davetiyesi aldığını sözlerine ekledi. Bu programdan faydalanan bir başka kullanıcıysa kendisine gelen bir e-postayı onaylamaması nedeniyle adresin eski kullanıcısının bir evi tutmasını engellemiş olabileceğini dile getirdi.

Bu haberlerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Yahoo’nun söz konusu sorunun tek tıkla çözülmesi için ”Benim e-postam değil” butonu üzerinde çalıştığı belirtildi. TechCrunch’ın haberine göre, bu haftanın sonuna doğru dağıtmına başlanacak butonla birlikte Yahoo kullanıcıların bu tarz e-postaları gelen kutularından dışarıya göndermesini mümkün kılacak. Söz konusu butonun Yahoo’nun sistemine şüpheli e-postaları daha önceden tespit etmesi için gereken algıyı sağlamada yardımcı olması da amaçlanıyor.

İlgili >> Information Week, TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER