Teknoloji

Yahoo görsel ve video arama sonuçlarını Firefox’ta ön plana çıkarıyor

yahoo-firefox-arama-121115

Yahoo, arama sonuçları sayfasına daha fazla renk ve görsel ekliyor. Ancak daha renkli hâle gelen Yahoo sonuç sayfasını görmek için Firefox’un masaüstü sürümünü kullanmak gerekiyor. Artık Firefox kullanıcıları, Yahoo üzerinde bir filmi veya ünlü bir ismi aradıklarında karşılarına ilk olarak fotoğraf ve videoları gösteren bir şerit çıkacak.

Masaüstü aramalarda mobil aramalara kıyasla daha farklı özelliklere yer verilmesi alışılagelmiş bir durum. Yahoo, bu ayrımı bir üst seviyeye taşıyarak sadece Firefox kullanıcılarına özel bazı yenilikler sunması, daha önce pek rastlanmayan bir durum olmasıyla dikkat çekiyor.

Firefox’un masaüstü versiyonunda Yahoo aracılığıyla arama yapan kullanıcılar, aradıklarına dair daha ilgili sonuçlarla karşılaşacak. Örneğin, bir filmle ilgili arama yapıldığında Yahoo Firefox kullanıcılarına IMDB detayları, bilet satın alma ekranı gibi sonuçlar gösteriyor. Mekan araması yapıldığında bu listeye Trip Advisor ve Yelp sonuçları da ekleniyor.

Yahoo, bir süre önce de yapılan görsel aramalarda Flickr sonuçlarını göstermeye başlamıştı. Kullanıcılara kendi Flickr hesaplarında bulunan paylaşımları da gösteren Yahoo, yeni fotoğraf ve video şeridini Windows, Mac ve Linux’taki Firefox kullanıcılarına sunuyor. Tüm bu özelliklerden şu an için sadece ABD’deki kullanıcıların faydalanabileceğini de özellikle belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER