Teknoloji

Yahoo doğal dil işleme üzerinde çalışan SkyPhrase şirketini satın alıyor

Yahoo doğal dil işleme üzerine çalışan bir başlangıç şirketi olan SkyPhrase’i satın alıyor. Satın alma kapsamında SkyPhrase hem teknolojisi hem de ekibiyle Yahoo bünyesine katılacak. Yahoo’dan yapılan açıklamada şirketin dört kişilik SkyPhrase ekibiyle bir araya gelmekten ötürü heyecan duyduğu belirtildi.

yahoo-labs-031213

Oldukça etkileyici bir doğal dil işleme teknolojisi geliştiren SkyPhrase ekibi, New York’ta bulunan Yahoo Labs’in çatısı altında faaliyetlerini sürdürecek. SkyPhrase tarafından yapılan açıklamadaysa çevrim içi bilgi ve servislerin doğal dili kullanmaları durumunda daha güçlü olacağı ve SkyPhrase’in geliştirdiği teknolojinin bilgisayarların kulağa karmaşık gelen günlük dili anlamasını mümkün hale getirdiği ifade edildi. Aynı açıklamada ekibin Yahoo Labs bünyesine katılmaktan dolayı heyecan duyduğu ve iki şirketin ortak vizyonunun bilgisayarların insan dilini ve niyetini daha derin bir biçimde anlaması olduğu dile getirildi.

Yahoo son satın alma hamlesiyle birlikte Google tarafından da üzerinde durulan sesli aramaya önem verdiğini ortaya koymuş olsa da, SkyPhrase’in Yahoo Labs bünyesinde hangi alana odaklanacağına ilişkin bir açıklama yapmadı.

İlgili >> Yahoo, SkyPhrase

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER