Teknoloji

Yahoo, Connected TV’yi CES 2009’da tanıtmayı planlıyor

Yahoo son zamanlarda yaptıklarıyla değil de, Microsoft’un teklifleri, Google ile yaptıkları başarısız işbirliği girişimi ve şirketin yaşadığı ekonomik kriz ile basına malzeme oldu. Ancak, arama motoru şimdi kendini tekrar işe verip kendisine yeniden hayat vermenin peşinde. İşte bu amaçla atılan adımlardan birisi de yeni “Connected TV” uygulaması CES fuarında tanıtılacak.

İnternetin en iyilerini TV’ye taşımayı hedefleyen Yahoo’nun yeni girişimi bir yandan dilediğiniz TV kanalını izlemenizi sağlarken, diğer yandan da sizi Facebook, Twitter gibi sosyal ağ sitelerindeki bağlantılarınızla etkileşim halinde tutarak hayattan da kopmamanızı sağlıyor.

Herşeyin de üstünde, Yahoo izleyenlerin bir yandan haberleri izlerken diğer taraftan da büyük TV şebekeleri tarafından sunulan internet deneyimlerini yaşamasını planlıyor. Bu cümleyle anlatılan aslında bizim için bir nevi reklam izlemek… Yahoo’nun TV Widget’lerini gerçek hayata taşımak için büyük üreticilerle görüştüğü ve gelecek sene bu işin gerçekleşeceği söyleniyor.

En iyisi Ocak ayındaki CES fuarını bekleyip neler olacağını görmek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER