Teknoloji

Yahoo CEO’su Marissa Mayer ilk röpörtajında ”öz ve güçlü” ürünlerin önemine vurgu yaptı

Bu yaz Yahoo’nun CEO’luğuna atılan Marissa Mayer, o günden bu yana pek de konuşmamayı tercih etmişti. Fortune tarafından Palo Alto’da düzenlenen ”En Güçlü Kadınlar” yemeğine katılan Mayer, sessizliğini bozdu. Ürüne odaklı yapısı ile bilinen Mayer’in Ross Levinsohn’un yerine CEO’luğa atanmasında bu özelliği etkili olmuştu. Mayer’in göreve gelmesinin ardından akıllara gelen soru ise Yahoo’nun geniş ürün skalasının güncel web ve mobil uygulamalar arasında rekabetçi bir yapı sergilemeyi başarıp başaramayacağı olmuştu.

Fortune’dan Patricia Sellers’ın ”Bir ürünü ne mükemmel kılar?” sorusunu cevaplayan Mayer, yoğun kullanım içinde olan kullanıcılara kesintisiz ve güzel şekilde yardım etmenin önemine dikkat çekti. CEO, bu süreç içinde kullanıcının yoluna çıkmamanın ve her şeyi hızlı bir biçimde çözümlemenin de önemli olduğunun altını çizdi. Mayer’a takdir ettiği ürünler sorulduğu zaman ise gelen ilk cevap ”iPhone” oldu. Eski yuvası Google’ın mobil işletim sistemi Android’den spesifik olarak bahsetmeyen CEO, Google’ı genel olarak iyi bir ürün olarak tanımladı.

Kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanılan Yahoo ürünlerinden birisi de Flickr. Flickr’ın halihazırda içinde bulunduğu sıkıntı nedeniyle özel bir ilgiye mazhar olup olamayacağına ilişkin bir soruya Mayer’in verdiği cevap, Flickr’ın Yahoo’nun genel stratejisi çerçevesindeki önemini düşürür bir nitelikteydi. Öne çıkan bazı ürünlerinin olduğunu kabul eden Mayer, diğer ürünlerini de tıpkı bu ürünler gibi ”öz ve güçlü” hale getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Mayer, röpörtaj sırasında mobil stratejinin şirketin geleceği adına hayati önem taşıdığının altını çizerken; Yahoo adına tüm parçaların yerli yerinde olduğunu ifade etti. Mobil cihazlardaki kullanıma ilişkin olarak çok çeşitli veriler topladıklarını söyleyen Mayer, operatörler tarafından sağlanan servisler dışında kalan ve Yahoo’nun halen aktif olduğu alanlardaki faaliyetini daha kuvvetli olarak sürdüreceğini belirtti. Mayer, tüm Yahoo hizmetlerini bir çatı altında toplayan bir uygulamanın gelebileceğinin de işareti var.

İlgili >> Fortune Blog

İLGİLİ HABERLER