Teknoloji

Yahoo’nun CEO koltuğuna eski Google yöneticisi Marissa Mayer oturuyor

Google’ın beyaz arkaplanlı ve oldukça sadece açılış sayfasının arkasındaki isim olarak ün yapan Marissa Mayer Yahoo’nun yeni CEO’su olarak atandı. The New York Times’ın verdiği bu haber gerçekten oldukça ilginç. Daha önce bu görev için geçic olarak CEO’luk görevini yürüten Ross Levinsohn’un adı geçiyordu.

Mayer Yahoo’nun başına sağlam bir özgeçmişle geçiyor. Kendisi Google’daki ilk kadın çalışandı, ayrıca şirkete ilk katılan çalışanlar arasında yer alıyordu. Görünüşe göre Mayer’ın Yahoo’daki görevine başlaması fazla uzun zaman almayacak. Pazartesi öğleden sonra bir telefonla Google’dan ayrılan Mayer salı gününden itibaren Yahoo’da çalışmaya başlıyor. Mayer Yahoo’nun yönetim kurulunda da yer alacak.

Mayer verdiği bir röportajda hayatının son 13 yılını verdiği Google’da mükemmel zaman geçirdiğini kaydetti, ancak Yahoo’daki tepe görevini kabul etmenin kolay bir karar olduğunu da dile getirdi. Ayrıca Yahoo’nun İnternet üzerindeki en iyi markalardan biri olduğunu da sözlerine ekledi. Yahoo’nun yeni CEO’su stratejisinin İnternet şirketinin e-posta, finans ve spor gibi güçlü servislerinden fayda sağlamak üzerine kurulacağını, ayrıca genişbant video ve mobil iş faaliyetleriyle ilgili daha fazla şey yapmayı umduğunu da dile getirdi.

Ne var ki, Mayer’ın Yahoo’nun başına geçecek olması, Yahoo’nun arama alanında Google’ın rakibi olmasına yetmeyecektir. Yahoo 2009 yılında arama motorunu geliştirmeyi bırakmış ve bu alanda Microsoft ile işbirliğine gitmiş ve Bing’den yararlanmaya başlamıştı.

İlgili >> The New York Times

[Görsel – Wikipedia]

İLGİLİ HABERLER