Teknoloji

Yahoo daha iyi veri dağıtmasına yardımcı olacak Aviate uygulamasını satın aldı

Yahoo, Android cihazınızın ana ekranını etrafınızdakilerle ilişkili içeriklerle yeniden düzenleyen Aviate uygulamasını satın aldı. Wi-Fi, GPS, ivmeölçer ve saat gibi unsurları kullanan bu uygulama, bulunduğunuz zaman ve mekana uygun yararlı içerikleri ana ekranda gösteriyor.

yahoo-aviate-080114

Yahoo CEO’su Marissa Mayer, CES 2014 kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada şirketinin Aviate’in teknolojisini kullanarak daha akıllı ve kişisel yollarla içerik sunumu gerçekleştireceğini kaydetti. Yahoo’nun blogunda yayınlanan bir yazıda da Aviate’in gelecekte Android temelli deneyimlerinin merkezinde bulunacağı belirtildi. Aviate daha önce iOS planları olduğunu da belirtmişti, ancak satın almayla birlikte bu planlar ortadan kalkacak gibi görünüyor.

Aviate’in ne kadara satın alındığı belirtilmedi. Bu şirket de Yahoo’nın Marissa Mayer kaptanlığı altında satın aldığı onlarca şirket arasına katılmış oldu.

Aviate uygulaması Android’de kapalı beta olarak kalmayı sürdürüyor ve şu an için kapatılacak gibi görünmüyor. Bu arada Yahoo, satın almayı kutlamak amacıyla 25 bin kullanıcıya daha beta programına katılma fırsatı sundu. “Yahoo” kodunu kullananlar bu programa katılabilecek.

İlgili >> Yahoo Blog

İLGİLİ HABERLER