Teknoloji

Yahoo Aviate akıllı ana ekran uygulaması yayınlandı

yahoo-aviate-manset-240614

Ana ekranınızı günün zamanı ve bulunduğunuz yere göre düzenleyen Android uygulaması Aviate nihayet kapılarını tüm dünyaya açtı. Birkaç ay süren beta sürecinin ve Yahoo tarafından satın alınmanın ardından, uygulama dün itibarıyla yepyeni görünümü, birkaç yeni özelliği ve yeni adı Yahoo Aviate ile dağıtıma çıktı.

Yahoo Aviate otomobil kullanırken müzik uygulamalarını, sabahları haber ve hava durumu uygulamalarını, işteyken üretkenlik uygulamalarını, yatmadan önce de okuma odaklı uygulamaları ön plana çıkarıyor. Ancak Yahoo’nun satın almasıyla birlikte uygulamalar yerine gerçek içerik biraz daha ön plana çıkarılmış. Aviate Beta sabah yatağından kalkıp telefonunun ekranını açan kullanıcıya haber uygulamalarını göstermekle yetiniyordu, ancak Yahoo Aviate Yahoo’nun News Digest uygulamasından alınan haber başlıklarını gçsteriyor. Aviate Beta işteyken takvim uygulamalarını gösterirken, Yahoo Aviate tek bir dokunuşla telekonferans numarasını aramayı veya bir sonraki randevu noktasına ait yol tarifini almayı sağlayan gerçek takvim kayıtlarını gösteriyor. Son olarak Yahoo Aviate Yahoo Hava Durumu’ndan alınan hava tahminlerini de sergiliyor.

Yahoo Aviate takvim entegrasyonunu Yahoo’nun geçtiğimiz ocak ayında satın aldığı akıllı takvim uygulaması Donna’ya borçlu. Ayrıca Yahoo Aviate yakın arkadaşları veya aile bireylerini arama veya onlarla mesajlaşma için yeni bir yöntem de içeriyor. Ana ekranda sürüklediğinizde sık konuştuğunuz veya mesajlaştığınız kişilerin ikonlarını göreceksiniz.

Aviate Android’e özel en iyi dinamik ana ekranlardan biri gibi görünüyor. Yapılan son güncellemeyle birlikte uygulama Android 4.0 ve üstü sürümle çalışan cihazlara yüklenebiliyor. Gelecekte daha fazla değişiklik ve uyumluluk güncellemesinin yapılması da planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER