Teknoloji

Yahoo Answers’ın kapıları kapanıyor

yahoo mail

Yahoo Answers, 4 Mayıs 2021 itibarıyla kapılarını kapatacak. 2005’ten beri yayında olan site, internetin en uzun soluklu soru-cevap platformları arasında yer alıyor. The Verge sitesinin ortaya çıkardığı Sıkça Sorulan Sorular sayfası, kapanış sürecinin nasıl işleyeceği konusunda bilgi veriyor.

Yahoo Answers’ın kapanış süreci 20 Nisan’da başlayacak. Bu tarihten itibaren yeni kayıtların kabulü durdurulacak. 4 Mayıs’tan sonra kullanıcılara platformdaki içeriklerini indirmeleri için 30 Haziran’a kadar süre verilecek. Bu tarihin ardından Yahoo Answers’ı ziyaret eden kullanıcılar doğrudan Yahoo’nun ana sayfasına yönlendirilecek.

Yahoo, bu kararı tahmin edilebileceği üzere, sitenin ziyaretçi ve kullanıcı sayısının düşmesi nedeniyle aldı. Şirket tarafından konuyla ilgili olarak kullanıcılara gönderilen mesaj şu şekilde: “Yahoo Answers bir zamanlar Yahoo’nun ürün ve servislerinin önemli parçalarından biriydi. Ancak yıllar içinde değişen kullanıcı ihtiyaçlarına paralel olarak popülaritesi azaldı. Bu nedenle kaynaklarımızı başka ürün ve servislere yönlendirmeye karar verdik.”

Google’ın da bir soru-cevap platformunun olması, Yahoo Answers’ın gözden düşmesinde etkili olan faktörler arasında yer alıyor. Google, arama motoruna sorulan pek çok soruyu kullanıcıları başka bir internet sitesine yönlendirmeden sonuç sayfasındaki panellerde cevaplıyor. Yahoo Answers’taki yanıtlara trollerin musallat olması da servisin kalitesini düşüren faktörler arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER