Teknoloji

Yahoo Alibaba’daki hisselerinin yarısını 7.1 milyar dolar karşılığında geri veriyor

Kurucularından biri ayrılan, Facebook ile patent anlaşmazlığı yaşayan ve CEO’sunu skandal nedeniyle kaybeden Yahoo için bu yılın zor geçtiği bir gerçek. Neyse ki, eski CEO Scott Thompson’ın Yahoo’nun Alibaba’daki hissesini geri satma yönündeki girişimleri belli bir noktaya gelmiş. İki şirket Yahoo’nun Çinli şirketteki yüzde 40’lık hissesinin yeniden dağıtımı konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Mevcut anlaşmaya göre Alibaba etkisi azaltılmış hisselerin yüzde 20’lik kısmını Silikon Vadisi şirketinden geri alacak ve karşılığında 7.1 milyar dolar tutarında bir ödeme yapacak. Bunun 6.3 milyar doları nakit, geride kalan 800 milyon dolarlık kısmıysa Alibaba’nın yeni çıkardığı hisselerle tahsil edilecek. Yahoo da gelecekte gerçekleşecek ek halka arz da yüzde 10’lık hissesini satma veya Alibaba’nın bunu halka arz fiyatından geri alması taahhüdünde bulundu.

Yahoo’nun hisseleri el değiştirse de iki şirket birlikte çalışmaya devam edecek. Yahoo, Alibaba’nın 2005 yılında satın aldığı Yahoo Çin’i önümüzdeki dört yıl boyunca kendi markası altında işletmeye devam edeceğini dile getirdi, tabii ki telif haklarının ödenmesi koşuluyla. Son olarak Alibaba önümüzdeki dönemde çeşitli patentlerini Yahoo’ya lisanslayacak.

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER