Teknoloji

Yahoo akıllı telefon ekranlarını biyometrik sensörlere dönüştürüyor

yahoo-bodyprint-270415-1

İnsan vücudunda pek çok parçası kimlik belirlemede kullanılabiliyor. Tıpkı parmak izi gibi, kulak veya avuç iziyle de kimlik tespiti yapılabiliyor. Bu özellikle harekete geçen Yahoo bünyesindeki araştırmacılar, akıllı telefon ekranlarını vücudun söz konusu parçalarını tanıyabilecek biyometrik sensörlere dönüştürecek bir çözüm geliştirdi.

Akıllı telefonlarda parmak izi tarayıcısı gibi biyometrik sensörler kullanmak yeni bir şey değil. Ancak söz konusu sensörler cihazın maliyet yükünü artırdığı için çok az sayıda üründe bu sensörlere yer veriliyor. Yahoo tarafından geliştirilen çözüm, ekstra bir parçaya ihtiyaç duyulmadan biyometrik tanıma özelliklerinin cihaza eklenmesini mümkün kılıyor.

yahoo-bodyprint-270415-2

Yahoo tarafından geliştirilen Bodyprint isimli çözüm sayesinde akıllı telefon ekranı, parmak izleriyle birlikte parmak boğumlarını, avuç içini ve hatta kulak izini tanıyabilecek bir sensöre dönüşüyor. Söz konusu izlerden kullanıcıların doğrulanmasında faydalanılıyor. 

Dokunmatik ekran barındıran tüm cihazlara uygulanma potansiyeline ek olarak, Bodyprint sayesinde bir cihaz üstünde iki kişinin dahil olduğu bir doğrulama süreci geliştirilebiliyor. Halihazırda gelişimi devam eden Bodyprint’in nasıl bir doğrultuda ilerleyeceği halen belirsizliğini koruyor. Gerçekleştirilen testlerdeki yüksek tanıma ve doğruluk oranı ise araştırmacıların Bodyprint’in geleceği için umutlanmasını sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER