İpucuManşetler

YaaniMail hesap açma işlemi nasıl yapılır?

yaanimail hesap açma nasıl yapılır

Turkcell’in yeni e-posta servisi YaaniMail kullanıma sunuldu. YaaniMail’ın en önemli özelliklerinden bir tanesi, sunucuların Türkiye’de bulunması, kullanıcı bilgilerinin ve e-posta iletilerinin yurt dışında tutulmaması. Bireysel kullanıcılar 2 GB’lık e-posta alanı da ücretsiz olarak sunuluyor. Peki, Yaani Mail hesap açma işlemini nasıl yapacaksınız? Bu yazıda YaaniMail hesabınızı açmanın yollarını anlatıyoruz.

Yaani mail hesap açma işlemini web sitesi üzerinden gösteriyoruz. Bilgisayar veya tabletten bu yolu kullanabilirsiniz. iOS ve Android uygulamalarında kullanıcı arayüzü farklı olsa da, adımlar aynı olacaktır.

1. www.yaanimail.com adresine girin. Açılan sayfada sağ üst köşedeki Hesap oluştur bağlantısına tıklatın.

yaanimail hesap açma

2. Açılan sayfadaki bilgileri eksiksiz ve doğru biçimde doldurun. İşiniz bittiğinde Devam düğmesine tıklatın.

3. Güvenlik adımları bölümünde kurtarma e-posta adresi, güvenlik sorusu ve cevabı belirleme gibi işlemler var. Bu alanları doldurun. Telefon numarası ile güvenliği artırın seçeneğini işaretlerseniz, Hızlı Giriş ile kullanıcı girişi yapma adımlarına geçebilirsimniz. Biz bu kutucuğu işaretliyoruz. Ayrıca Kullanıcı sözleşmesi ile ilgili seçeneği de işaretlemelisiniz. Bunları yaptıktan sonra Devam düğmesine tıklatın.

yaani mail güvenlik adımları

4. Kullanıcı Sözleşmesini Onayla düğmesine tıklatarak onaylayın.

yaani mail son kullanıcı sözleşmesi

5. Sıra geldi Hızlı Giriş adımlarına. Hızlı Giriş sadece Turkcell abonelerine açık değil, Vodafone ve Türk Telekom aboneleri de bu hizmetten yararlanabiliyor. Telefon numaranızı girin ve Giriş Yap düğmesine tıklatın.

yaani mail hesap açma

6. Açılan sayfadaki birinci maddenin yanındaki kutucuğu işaretleyin. İkincisini işaretlemek tercihinize kalmış. Daha sonra Devam Et düğmesine tıklatın.

yaani mail hesap açma

7. Turkcell abonesiyseniz, SIM kart menüsünde göreceğiniz dört haneli kodu girin. Diğer operatör abonelerine kod SMS üzerinden iletiliyor. Açılan ekrandaki alana bu kodu girin. Hızlı Giriş ile ilk kez giriş yapacağınız zaman bir şifre daha belirlemeniz istenecektir. Hızlı Giriş ile bir anlamda çift adımlı doğrulama ile hesabınıza daha güvenli biçimde girmiş olacaksınız.

8. İşlem tamam! Artık @yaani.com uzantılı yeni e-posta adresinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

yaanimail hesap açma

Yaani Mail ile ilgili dikkat çekici bilgiler

Yaani mail servisinde her e-posta hesabı için 2 GB e-posta saklama alanı kullanıcı sunuluyor. Gönderilecek e-posta iletilerinin büyüklüğü için üst sınır 50 MB iken, en fazla 10 adet eke izin veriliyor. Bir hesapta saatte en fazla 100 kişiye e-posta gönderilebiliyor. Ayrıca bir hesaptan günde en fazla 1000 kişiye e-posta gönderilebiliyor. Böylelikle YaaniMail’ın spam amaçlı kullanılmasının da önüne geçiliyor.

İLGİLİ HABERLER