Teknoloji

XSTATION PlayStation 4 ve Xbox One’ı aynı kasada buluşturuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xstationGünümüzde konsol savaşları büyük ölçüde Xbox ve PlayStation modelleri arasında yaşanıyor. Bu konsollardan birine sahip olanlar, bazen diğer konsollar için yayınlanmış kimi oyunlara gıptayla bakabiliyor. İki konsola birden sahip olmak en kolay çare gibi görünse de, bu yöntemi uygulamak her zaman düşünüldüğü kadar kolay olmayabiliyor. Konsolları sıra dışı biçimde modifiye etmesiyle tanınan EdsJunk tarafından hazırlanan XSTATION, PlayStation 4 ve Xbox One keyfini tek cihaz üzerinden yaşamayı mümkün kılarak bu soruna başka bir çözüm getiriyor.

İki konsola birden sahip olmak, maddi külfet dışında da ekstra zahmetler getiriyor. Bağlantılar arasında geçiş yapmak, iki farklı güç kaynağı ihtiyacı ve iki kutu için alan açma zorunluluğu, akıllara gelen ilk problemler oluyor. Bu tarz zahmetler, konsolların “aç ve oyna” keyfini azaltıyor.

XSTATION adından da anlaşılacağı üzere iki konsolu tek bir kasada buluşturuyor ve bunu son derece akıllı biçimde yapıyor. Ortaya çıkan kasa, ilk Xbox One’dan sadece biraz daha büyük görünüyor.

Sadece tek bir HDMI çıkışına sahip özel konsol, içinde bir güç sağlayıcı da barındırıyor. Bir Arduino mikro kontrolcü sayesinde PS4 ve Xbox One arasında rahatlıkla geçiş yapılabiliyor.

XSTATION taşıması zor bir cihaz

EdsJunk daha önce geliştirdiği PLAYBOOK ve XBOOK gibi modellere ekran entegre etmişti. XSTATION’ı ise başka bir ekrana bağlamak gerekiyor. Ağırlığı nedeniyle kolay taşınamaması da özel konsolun bir diğer zayıf noktası olarak göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER