Teknoloji

XPG Vault fare 1 TB hafızasıyla oyunlarınızı depolayabilir

xpg vault

XPG, farenizi ve depolama alanınızı tek bir pakette taşımanıza olanak sağlayan, yerleşik bir SSD’ye sahip bir konsept fare ürünü olan XPG Vault’u duyurdu.

Pek çok oyun faresi, makroları ve tercihleri bilgisayardan bilgisayara kolayca taşımanıza olanak tanıyan çeşitli yerleşik depolama birimlerine sahip. Ayrıca bir flaş sürücü olarak ikiye katlanan fare kavramı on yıldan uzun süredir hayatımızda bulunuyor. Buna rağmen, XPG biraz daha yükseği hedefliyor. Doğrudan farenizden “oyun kitaplıklarınızı kolayca taşınabilir hale getirme” sözü veriyor.

XPG’nin basın bülteninde Vault için pek fazla ayrıntı yok, ancak XPG mevcut prototipin 985 MB/sn’de çalışan 1 TB’a kadar SSD’yi entegre edebileceğini ve USB-C ile bağlanabileceğini söylüyor. Kablolu bir fare olduğu göz önüne alındığında, bu performans mümkün görünüyor. Bu, Vault’ta depolanan oyunları gerçekten oynayabileceğiniz anlamına geliyor. Eğer bunlardan bir tanesi Call of Duty olmadığı sürece, birkaç oyun için kesinlikle yeterli yer var.

Bununla birlikte, başka hangi depolama düzeylerinin mevcut olduğu ve bunların yükseltilebilir olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Ayrıca SSD hakkında hiçbir veri yok, ancak bu birimin XPG’nin sahibi olduğu bellek ve SSD şirketi ADATA tarafından üretildiğine dair bahse girebiliriz. Öte yandan XPG, Vault’un DPI veya sensörü gibi, fare kullanımı konusunda ciddi olan kişilerin ilgileneceği hiçbir bilgiyi henüz vermiyor.

Bu arada şirket, Vault’a çok benzeyen XPG Alpha faresini de duyurdu. Bu, Pixart’ın PAW3335 sensörünü kullanacak ve yerleşik depolamaya sahip olmadan, kablosuz bağlantı yeteneklerini sunacak. XPG, CES standını ziyaret edenlerin Vault’a göz atma fırsatı bulacağını söylüyor.

Bu ürünün henüz bir “kavram” ve “prototip” olarak nitelendirildiği göz önüne alındığında, bu fare hakkında şimdilik piyasaya çıkış tarihi veya fiyatı gibi bilgileri beklememiz gerekiyor. Eğer XPG bu ürünü gerçek anlamda piyasaya sunarsa, gelecekte COVID-19 tehlikesi iyice geçtiğinde, arkadaşlarınızla birlikte düzenleyeceğiniz LAN partilerinize sadece farenizle katılmanız mümkün olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER