Teknoloji

Xperia Z’nin bazı pazarlarda tükenmesi Sony’yi 2013 için umutlandırdı

Sony mobil pazarında 2013 hedefi olarak kendisine Samsung ve Apple’ın ardından en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olmayı belirlemişti. Bunun için Çinli Huawei’yi geçmesi gereken Sony’ye yeni gözde telefonu Xperia Z’den sevindirici haberler geliyor. Cihaza gösterilen talep Sony’nin üçüncülük hedefine fazla zorlanmadan ulaşabileceğini gösteriyor.

sony-xperia-z-inceleme-00017

Tedarik zincirinden elde edilen bilgilere göre, Sony’nin gözde modeli ön siparişe çıktığı ilk gün pek çok ülkede tükendi. Japonya, Fransa, Almanya, Hong Kong ve Tayvan’da hızla tükenen Xperia Z’yi HTC One ve Samsung Galaxy S IV’ten önce tanıtıp satışa sunan Sony istediğini almışa benziyor. Ülkemizde Avea ve Vodafone tarafından satılacak olan Sony Xperia Z’nin Teknoblog tarafından hazırlanan detaylı incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Xperia Z ile yakaladığı başarıyı orta sınıf akıllı telefonlarda sürdürmek isteyen Sony’nin Mozilla’nın mobil işletim sistemi Firefox OS tabanlı bir akıllı telefonu da piyasaya sürmesi bekleniyor. Şirket bu doğrultuda Xperia E için test niteliğinde Firefox OS ROM’u yayınlamıştı.

İlgili >> DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER