Teknoloji

Xperia XZ1 sızıntısı klasik Sony tasarımının devam ettiğini gösteriyor

sony xperia xz1Sony’nin bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan Xperia XZ1 akıllı telefonuyla ilgili yeni bir sızıntı ortaya çıktı. 31 Ağustosta Berlin’de düzenlenecek IFA etkinliğinde duyurulması beklenen bu telefonla bile Sony’nin klasik Xperia tasarımına tutunmaya devam edeceği görülüyor.

Birkaç yıldır çıkan her Xperia cihazında görmüş olduğumuz tasarım yeni bir Sony telefonuyla daha karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Aslında diğer üreticiler de tasarımlarına bu kadar bağlı kalsalar sorun olmayacak. Ancak LG, Samsung ve son olarak Essential gibi üreticilerin ekran çerçevesini minimuma indirmeye gayret ettiği bir ortamda, Sony’nin ekranın altta ve üstte geniş alanlara yer vermeye devam etmesi tüketicilerin hoşuna gitmemeye başlayabilir.

Sızan görsellerden telefonun en azından pembe ve siyah renkli versiyonlarının bulunacağını anlıyoruz. Ekran çerçevesine fazla takılmazsanız, telefonun güzel renklerle geleceğini düşünerek memnun olabilirsiniz. Bu arada Sony, daha önce de pembe renkli telefonlar çıkarmıştı. Bu denemeyi tekrarlayacak gibi görünüyor.

Sony Xperia XZ1’in teknik özellikleri henüz doğrulanmadı. Ancak telefonun 5.2 inç, Full HD ekran, Snapdragon 835 işlemci, 19 megapiksel arka kamera gibi başlıca özelliklere sahip olması bekleniyor. Sony, yeni amiral gemisi telefonuyla da çerçevesiz ekran ve çift arka kamera gibi eğilimleri pas geçecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER