Teknoloji

Sony Xperia XZ Premium 14 Haziranda Türkiye’de satışa sunuluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xperia xz premiumSony’nin en yeni amiral gemisi Xperia XZ Premium, geçtiğimiz şubat ayının sonunda Barselona’da düzenlenen 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılmıştı. 4K HDR ekran taşıyan akıllı telefon, Qualcomm Snapdragon 835 işlemci barındırmasıyla da dikkat çekmişti. Sony, düzenlediği etkinlikte Türkiye için Xperia XZ Premium çıkış tarihi ve fiyatını da açıkladı.

Etkinlikte konuşan Sony Mobile Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Jason Smith, şu ifadeleri kullandı: “Sony Mobile olarak gittikçe daha da kişiselleşen, insanları bir araya getiren ve hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olan akıllı ürünler üretmek için çalışmalarımız sürüyor. İletişimin sınırlarını, geliştirdiğimiz teknolojiler ile aşmaya devam edeceğiz. Xperia XZ Premium, insanları ilham alabilecekleri bir mobil yaşama yönlendiren, yüksek teknolojik özelliklere sahip, üstün kamera özellikleri olan ve çok şık tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken yeni amiral gemimiz.”

4K HDR çözünürlüklü 5.5 inç ekran ve Qualcomm Snapdragon 835 işlemci dışında dikkat çeken bir diğer özellik ise Süper Yavaş Çekim özelliği oluyor. Dahili bellekli Exmor RS görüntü sensörü taşıyan Xperia XZ Premium, bu sayede 5 kat daha hızlı görüntü tarama ve veri aktarımı gerçekleştirebiliyor. Saniyede 960 kare kaydedebilen telefon, diğer akıllı telefonlara kıyasla dört kat daha yavaş video kaydı yapabiliyor.

Öngörücü Çekim Özelliği de Xperia XZ Premium’un dikkat çekici yönleri arasında bulunuyor. Bu özellik sayesinde telefon kamera açıldığı anda hareketleri algılayıp görüntüleri belleğine kaydetmeye başlıyor. Böylelikle kullanıcılar deklanşöre basmadan önce yakalanan dört kare arasından da seçim yapabiliyor. Sony, yeni telefonunun 19 megapiksel çözünürlüklü Motion Eye kamerasının düşük ışıktaki çekim yeteneklerinin altını çizmeyi de ihmal etmiyor. Akıllı telefonun önünde ise 13 megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunuyor.

Xperia XZ Premium’un Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Bu alanın üzerine microSD kart desteği sayesinde 256 GB daha eklenebiliyor. USB Type-C girişine sahip telefonda Qualcomm’un Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisi de bulunuyor.

Xperia XZ Premium çıkış tarihi ne zaman?

Xperia XZ Premium, parlak krom ve derin deniz siyahı renk seçenekleriyle 14 Haziranda Türkiye’de satışa sunulacak. Telefonun fiyat etiketinde 3 bin 599 TL yazacak.

İLGİLİ HABERLER