Manşetler

Sony Xperia XZ ile Xperia X ve Z serileri aynı çatı altında buluşuyor

sony xperia xz

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1472730665101{margin-top: -20px !important;}”][vc_column_text]sony xperia xzSony IFA 2016’da yeni gözde Android telefonu Xperia XZ’nin duyurusunu gerçekleştirdi. Kamera odaklı özellikleriyle dikkat çeken bu telefon, adından da anlaşılacağı üzere Xperia X serisinin tasarımını önceki amiral gemisi Z serisi telefonlarla buluşturuyor.

Telefonun en önemli özelliği olarak 23 megapiksel çözünürlüklü kamera gösteriliyor. XZ’nin kamera sisteminin merkezinde görüntüleme sensörü bulunuyor. Bu sensör şimdi lazer otomatik odak ve RGBC kızıl ötesi sensörle güçlendiriliyor. Sony, ortamdaki ışık kaynağına göre beyaz dengesinin doğru şekilde ayarlandığını belirtiyor. Bu sensör üçlüsü sayesinde Sony, diğerlerinden daha iyi fotoğraf çeken, üstelik bunu zorlayıcı koşullarda bile daha iyi yapan bir telefon elde etmeyi umuyor.

Sony, Xperia X’teki Predictive Hybrid AF adlı tahmine dayalı hibrit otomatik odaklama sistemini de Xperia XZ’ye taşımış. Böylelikle Xperia XZ hızlı hareket eden nesneleri daha düzgün şekilde çekme yeteneğine kavuşuyor. Ayrıca 5 eksenli video sabitleme özelliği de unutulmamış. Önde ise 13 megapiksel, 6400 ISO değerli bir makine var. Böylelikle karanlık ortamlarda bile yeteri kadar aydınlık görüntüler elde etmek mümkün hâle geliyor.

Kamerasının ötesinde, Xperia XZ 2016 şartlarında sıradan bir amiral gemisi Android telefon olarak nitelendirilebilecek özelliklere sahip. Qualcomm’un Snapdragon 820 işlemcisiyle çalışan telefonda parmak izi sensörü mevcut, ancak bu sensör kenardaki güç butonuna yerleştirilmiş. 5.2 inç ile Xperia X serisinin ilk üyelerinden daha büyük ekrana sahip. Ancak ekran çözünürlüğü yine 1080p Full HD ile sınırlı tutulmuş. 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza gibi diğer teknik özellikler de mevcut. Sony, 2016 model amiral gemisine biraz daha farklılık katmak adına Orman Mavisi şeklinde yeni bir renk seçeneği de eklemiş.

sony xperia xzXZ modeli, diğer Z serisi amiral gemisi telefonlar gibi suya dayanıklı olarak değil, suya dirençli olarak tanımlanıyor. Telefonda yer alan Onovo adlı uyarlanabilir şarj teknolojisi, şarj akımını sürekli izleyip ayarlayarak pilin daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. USB-C portu da Xperia XZ ile birlikte Sony Android telefonlarına gelen yeniliklerden bir tanesi.

Xperia XZ ile Sony’nin en son yenilikleri ve tasarım felsefesi, donanım tarafında daha güçlü malzeme ve teknik özelliklerle buluşturuluyor. Tabii ki, kamera diğer Sony telefonlarında olduğu gibi Xperia XZ’de de öne çıkarılıyor.

Bu arada Sony, bugün IFA 2016’da bir süredir beklenen Xperia X Compact‘ın da duyurusunu gerçekleştirdi. 4.6 inç ekranlı Android telefon Xperia XZ’nin birçok özelliğini ve teknik bileşenlerini barındırıyor. Xperia X Compact bu ay içinde satışa çıkmaya başlayacak iken, Xperia XZ satışlarının ekim ayı başıyla birlikte dünya çapında başlaması bekleniyor. Bu iki telefonun da ilerleyen haftalarda Türkiye piyasasına gelmesini bekliyoruz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1472729774332{border-left-width: 10px !important;}”][td_block_7 custom_title=”IFA 2016 HABERLERİ” custom_url=”http://www.teknoblog.com/ifa-2016/” header_text_color=”#ffffff” header_color=”#f04a0a” tag_slug=”ifa 2016″][/vc_column][/vc_row]

İLGİLİ HABERLER